Benny Majabacka 6.4.2011 Sattumarunoproduction

_MG_7591

Parhaina päivinä tuottaminenkin soljuu kuin runo Runebergiltä.  Tänään keskiviikkona 6.4. pääkirjaston kirjahyllynpäätyihin ilmestyi pieniä valkoisia pahvibokseja, joissa on oransseja kortteja sekä kynä (kynän 100%:sta läsnäoloa 24/7 emme voi taata). Näillä työvälineillä luonnistuu sattumarunon kirjoitus. Tämä blogi ei kuitenkaan kerro sattumarunoista, vaan pienien valkoisten pahviboksien (joissa on oransseja kortteja sekä kynä) matkasta kirjahyllynpäätyihin ja muutamasta matkan vaiheesta.

Kustin poljettua pienet valkoiset pahviboksit Turku365:n toimistoon, ne näyttivät tältä.  Taitosohjeiden puuttuessa sai tuottaja harjoittaa taitantaa kotvasen, ennen kuin läpyskästä muodostui funktionaalinen boksi.  Varsinkin kynäkotelon muotoilu osoittautui haasteelliseksi. Tuottaja kuitenkin oppii nopeasti.

Kun kirjastoihin oli katsottu strategisesti tärkeät kiinnityskohdat (jotka tallennettiin kännykkäkameralla), alkoi tuottaja testailla teippejä. Teippiä hankittiin sen seitsemää sorttia, tietenkin kaksipuoleista ja parhainta laatua. Teippien kanssa mars kirjastoon, jossa tuottaja ystävällisen kirjastohenkilökunnan valvovan silmän alla liimaili yleisöltä piilossa oleviin hyllypäätyihin teipinpalasia hautumaan. Teippien muhittua kahdeksan päivää tuottaja palasi kirjastoon, jossa ystävällisen kirjastohenkilökunnan valvovan silmän alla alkoi poistella teippejä hyllypäädyistä. Yhtä laatua lukuun ottamatta kaikki teipit läpäisivät testin, eivätkä jättäneet kirjaston kauniisiin hyllyihin liimajälkeä! Tuottajalla oli mistä valita ja hän iloitsi.

Tämän jälkeen tuottaja odotteli  h-hetkeä ja teki ennakkovalmisteluja. Kun aika oli kypsä, tuottaja jalkautui jälleen kirjastoon etsimään oikeita hyllynpäätyjä. Noin kuukausi oli kulunut tärkeiden kiinnityskohtien valinnasta, mutta onneksi kännykkäkameran kuvat paljastivat olennaisia detaljeja (taustalla olevasta ikkunasta näkyvä puun oksa, taulu seinällä, pylväs jne.), joiden avulla paikannus onnistui.  Kiinnitys sujui kuin tuotanto.

Siellä ne boksit sitten nyt ovat, mene katsomaan jos et usko. Muista palauttaa kynä pieneen valkeaan pahviboksiin runoilun jälkeen! Kortin voit pitää.