Meiju Lampinen 12.12.2011 Taide tuli kotiin

Turku365_Malla_still_1

Minkälaisia tunnelmia oli taidepaketteja avattaessa?

Taiteen vastaanottajia pyydettiin lähettämään sähköpostitervehdys taiteen saavuttua kotiin, ja joidenkin vastaanottajien avaushetkeä käytiin taltioimassa videollekin. Tästä blogista pääsee kurkkaamaan vielä hieman näitä ainutkertaisia yllätyshetkiä.

Mitä hätkähdyttävää Niinan paketista paljastui?

Katso video tästä linkistä ja näät, kuinka avaustapahtuma ikuistettiin myös perhealbumiin.

Mitä Marko tuumi sovitellessaan teosta seinälle?

Klikkaa tästä niin pääset mukaan Markon tunnelmiin. Oliko valinta vaikea vai helppo? Oliko paketti tupla- vai peräti triplapaketoitu?

Sähköpostitervehdyksiä kotiin tulleesta taiteesta tuli jo heti lauantai-iltana. Ensimmäisten joukossa alla olevan kuvan lähetti Harri.

Tuija Teiskan teos "Bambi" löysi ainakin aluksi sijoituspaikan Harrin sohvanvierustalta kirjapinon päältä. Kavereita se sai heti tyynyistä, tuntuvat tulevan toimeen oikein mainiosti.

Tällainen viesti tupsahti myöhemmin marraskuussa teoksen sähköpostiin:
Terve

Saamani teos herätti minussa monia tunteita.

Sanaan “hä” liittyy muisto ihan kansakouluajoilta. Olin ensimmäisellä luokalla vuonna 1964, pienessä Piilijoen kansakoulussa paikkakunnalla nimeltään Kauvatsa. Opettaja kysyi minulta jotain mutta en oikein kuullut mitä niin kysyin vastakysymyksen, että “hä”? Opettajani ohjeisti minua, että vanhat äijät sanoo “hä” ei pienet tytöt.

Siitä asti olen ihan pelännyt “hä” sanaa ja nyt saan teoksen jonka nimi on “hä”.

Teokseen liittyi myös toinen “enne”. Tyttäreni vihittiin 17.09.2010 ja taittelin paperista n.70 perhosta hääkoristeiksi.

Ja vielä enneuni: 3 päivää ennen taulun saamistani näin unta, että minut oli kiedottu
vitivalkoiseen paperiin, vähän niinkuin muumio mutta ei tiukasti ja se tuntui ihan
hyvältä. Lensin unessa noin metrin korkeudella maasta.

Teos ripustettiin seinälleni ja itkin ilosta kun sitä katselin sillä se tosiaan herätti muistoja ja oli enteellinen. Syvä kokemus.

-Maarit

Nuorin taiteen vastaanottaja oli kuusivuotias Myrsky, jonka äiti lähetti myös kuvatervehdyksen sijoituspaikasta. Teoksen saatekirjeessä taiteilija oli toivonut, että teos päätyisi kotiin, jossa laitetaan hyvää ruokaa!

"Taiteen vastaanottaja 6-v. sanoo, että hyvää ruokaa tehdään, mutta epäterveellisempää saisi olla. Taulu olkoon siis äidin keittiössä, kunnes lapsi lentää sen kanssa pesästä."

Monet vastaanottajat tunsivat, että teos osui juuri oikeaan hetkeen.

Kiroileva siili -strippi odottelee Tiian työpöydän yläpuolella kehystämistä ja kerää katseita päivittäin kun tietokoneella työskennellään. "Sarjakuvan aihe on juuri elämäntilanteeseeni sopiva ja tekijän terveiset tulivat juuri oikeaan aikaan elämääni. :) "

Lopuksi vielä teospäivää kuvaavat terveiset Paketin nro 27 saajalta, Arilta:

Hei kaikki! Tapahtuma oli lähes täydellinen! Aluksi tapasin hyistä merituulta uhmaavan ystävällisen kuvaajan, sitten iski karmaiseva jännitys, kun toinen toistaan kauniimpia karvalakkeihin sonnustautuneita ystävällisiä seireeneitä ohjailivat, kertoivat tulevia tapahtumia, olivat iloisia ja tarjoilivat kuumaa nektariinia, päästivät kurkistelemaan aarrekammioon sekä töräyttelivät torvella.

Tunsin, että paketit olivat kauniita, mutta tyhjiä, olin epätoivoinen; sitten sieluni ja mieleeni valtasi täydellinen harmonia, tiesin mikä on minun lahjani.
Odotin viimeisen törähdyksen katsomatta pakettiini, kuunnellen tirehtööriä; hän luki runoa.

Otin paketin, siitä katsoi herrasmies numeron (27), kysyin mikä numero oli, hän
vastasi ensin, ettei sillä ole väliä, samalla oivalsin, että se onkin elämäni “puuttuva” numero,tai siis ainakin oli 14,5 vuotta sitten, kun lottorivissäni oli 30 eikä muutamaa senttiä lähes vieressä oleva 27!

Sitten jälleennäkeminen oli ihana, kun huomasin että kuvaaja kyllä kestää mitä vaan, aivan sama vaikka sieltä tulisi biljardipallon kokoisia jääkimpaleita, hän hymyilee ja hoitaa hommansa. Tunnen suunnatonta kateutta, tuollainen minunkin pitäisi olla, tarkemmin ajateltuani kuitenkin huomaan, että toimin aikalailla samalla
lailla oikeudenmukaisuuteen ja hymyyn luottaen.

Ai niin se paketti,se oli 100% minulle tarkoitettu!!!!!

Ystävällisin Terveisin Ari


Mitä paljastui Mallan, Lainan ja Marjatan paketeista?