Riku Lievonen 25.12.2011 Kiitos ja kumarrus 365

Omasta näkökulmastani juuri nyt loppuu paljon pidempi kuin yhden vuoden projekti. Ensimmäinen kalenterimerkintäni Turku 365 osalta löytyy huhtikuulta 2008, neljää kuukautta vajaa neljä vuotta sitten. Aika on suhteellinen käsite, toisaalta lyhyt, mutta tähän elämäntilanteeseen osuneena monia isoja elämänkäänteitä sisältänyt ajanjakso. Vuosi 2011 jää minulle mieleen todellisena ruuhkavuotena, jonka aikana tapahtui isoja asioita.

Vaikka Arjen löytöretkeilijöiden teokset on toteutettu pääsääntöisesti Turussa (kerran Salossa), eivät ne ole jääneet huomaamatta kaupunginrajojen ulkopuolellakaan. Olen ihastuttavan monissa keskusteluissa huomannut ihmisten puhuvan niistä. Uskallan väittää teoskokonaisuuden olleen kaupunkitaiteen saralla merkittävä virstanpylväs kansallisella tasolla.

Haluan nostaa maljan 365-tiimille. Meiju on ideoinut ja kehittänyt valtavan määrän teoksia, jotka on toteutettu kunnianhimoisesti, korkealaatuisesti ja voimia säästelemättä. Niissä näkyy tekemisen halu, eikä laadussa ole tingitty. Aina ei ollut helppoa, mutta lopussa seisoi kiitos, poikkeuksetta.

Kiitos ja kumarrus kaikesta tuesta ja avusta Turku 2011-säätiölle, Suomen kulttuurirahastolle, Opetus- ja kulttuuriministeriölle, Turun kaupungille, Kaupunki 365 ry:lle, Arjen löytöretkeilijöille, talkoolaisille ja kaupunkilaisille. On aika siirtyä kohti uusia arjen seikkailuja. Hyvää uutta vuotta!

Riku Lievonen