Emmi Kantonen 28.12.2011 Vuosi huvipuistossa

Emmi roudaa

Vuosi 2011 päättyy tähän. Kulttuurin tekeminen ja kokeminen omassa elämässäni ei lopu, mutta kyllähän Turku365 -teoksen hautaaminen silti tarkoittaa paljosta luopumista. Käytännössä en arjessani enää kohtaa vuoden aikana mukaan tavalla tai toisella liittyneitä ihmisiä. Lähes jokapäiväiset treffit taideklinikkalaisten ja heidän teostensa rakentamisessa auttaneiden  hyvisten kanssa ovat ohi. Samoin viikkikset, tuottikset ja tyhy-päivät työryhmän kesken. Ja ne ison tuotannon mukanaan tuomat haasteet.

Haluan sanoa sydämellisen kiitoksen Turku365 -tiimille ja taideklinikkalaisille. Oli ilo huomata, miten matkan varrella mukaan tarttui muitakin tutuksi tulleita naamoja (kuten vaikka kaupunkitutkija Riina ja joka-paikan-avustaja Marjukka), kuin nämä teokseen mukaan “käsikirjoitetut” tyypit. Jaoimme hienoja kokemuksia hienojen ihmisten kanssa. Niitä muistellessa kaupunki ei voi tuntua vain tylsältä betoniviidakolta. Turku365:n maailmassa kaupunki nähtiinkin huvipuistona. Tuotantomme muistutti ainakin kevään teossuman keskellä vuoristoradan kyytiä, mutta mahtui puistoon muitakin laitteita. Tuoreempien tekijöiden jalat vähän kastuivat tukkijoessa, ennen kuin opittiin ottamaan oikea paikka ja asento. Törmäilyautoradalla kolhaistiin välillä vierellä kaahaavaa ja pää meni vauhdista pyörälle, kuin kahvikupeissa konsanaan. Yllätyksiä tupsahteli eteen kuin kummitusjunassa, muta onneksi iso osa niistä oli iloisia tai helposti selätettäviä. Maailmanpyörä avasi silmät katsomaan  maisemaa uudella tavalla. Ja kun ei maltettu pitää kunnon lounastaukoa kipaistiin Lidlin pullallaareille.

Kiitos kaikille vuoden kanssani jakaneille.

Ja antoisia löytöretkiä Turuille ja toreille, huvipuistoihin ja hiippakuntiin, toivoo taideklinikan tuottaja Emmi Kantonen, joka lupaa vuodenvaihteen kunniaksi käydä näillä nettisivuilla nostalgisoimassa ja virkistäytymässä aina kun työt tökkivät tai mieliala on harmaa.