Emmi Kantonen 10.8.2011 Vielä ehdit, mene siis!

Mattomatkalla

No huh-hurjaa! Käsityön arvostus ei näy enää vain Novitan sivuilla, vaan kaikki haluavat tehdä, kokeilla ja kurkistaa käsitöiden taidokkaaseen ja mielikuvitukselliseen maailmaan. Näin ainakin voisi päätellä selaillessa taideklinikan kesäteosten täpötäysiä vieraskirjoja ja tarkkaillessa puistonpenkiltä käsin installaatioidemme vastaanottoa; kunnioittavaa hypistelyä, paljon hymyjä, vertailuja omiin kudontaponnistuksiin, kommentteja kaupunginlaidasta toiseen…

“Kylläpä on nähty paljon vaivaa, talkoohenkeä!”,  “Oli kiva nähdä Turusta uusia maisemia.”, “Hienot pitsit arvoisellaan paikalla.”, “Mikä hieno tapa yhdistää käsityöt, taide ja luonto meidän iloksemme, kiitos tavisten paraatimatosta.”. Tässä muutama esimerkki vieraskirjaan kynäillyistä ajatuksista.

Paraatimatolla, juuri ennen huoltoharjausta.

Pallivahan pitsihuntu, Paraatimatto joutomaalle ja Neulottu näköala -teokset ovat synnyttäneet monenlaisia ajatuksia myös tuotantopuolella ja saaneet kiintymään uusiin paikkoihin. Kaipaan jo valmiiksi syytä käydä taas viipymässä Kakolanmäen hiljaisuudessa, ja sitä jännitystä, joka edelleen hiipii vatsanpohjaan kun hyppään autosta Pallivahan koulun parkkiksella; onkohan kivellä kaikki edelleen kunnossa?

Pallivahan pitsikivellä korjailupuuhissa.

Haluaisin nähdä neulegraffitin kaidetta lämmittämässä vielä talvipakkasillakin, kun jalanjäljet lumessa pysähtyvät ihailemaan maisemaa ja etsimään vastinetta sillekin yhdelle luumunpunaiselle raidalle horisontista.

Neulegraffitilla pysähtyminen on kaiken A ja O.

Valitettavasti kaupunkitilaan asetetut käsityöt eivät kestä ikuisesti, eivät edes lumisateisiin asti, joten rientääkäähän ihmiset katsomaan ja kokemaan installaatiotrilogian jokainen suunnattoman hieno osanen viimeistään parin viikon sisään!

Huonomuistisille ja kiireisille vielä muistilista:

1) Pallivahan pitsihuntu; Bussilla nro 18 Pallivahaan, opasteita seuraten ala-asteen pihaan, ja pian pitsimammutti jo pilkottaakin puiden lomasta!

2) Paraatimatto joutomaalle: Kipua portaita ylös Sairashuoneenkadulta (kostealla säällä varo etanoita) ja heittäydy oikealla vastaantulevasta aidanaukosta maton vietäväksi.

3) Neulottu näköala: Hiljennä askelia kun saavutat näköalapolun. Ihaile neulegraffitin raitoja ja näkymää eri suunnista, pysähdy kokonaan ja kuljeta kättä pehmoisella kaiteella katseen levätessä kaupungin värikirjon yllä.

Taideklinkan teos-trilogia on mahdollista nähdä kokonaisuudessaan vielä 25.8. asti. Toivottavasti kenenkään kesä ei ole niin kiireinen, ettei tätä kierrosta ehtisi tehdä! Yli tuhannesta Pallivahan ja liki 900:sta Paraatimaton vieraskirjakommentista voi todeta teosten tehneen vaikutuksen (pääasiassa positiivisen :) ) kävijöihin. Otahan sinäkin siis tuttusi mukaan ja nappaa teoksilla vaikka ainutlaatuinen kaverikuva muistoksi kulttuurikesästä,

toivoo tuottaja Emmi, jonka kesäalbumin 2011 täyttävät poseeraukset Pallilla ja keskustan kahdella huikealla näköalapaikalla.

Ihailijapostina saapuneita kuvia Piialta ja Jussilta (klikkaa suuremmaksi)

  • Pia pallilla kaukaa Kaunis!
  • Pia Pallivahassa Herkkä.
  • Piia yksityiskohta Yksityiskohtainen.