Emmi Kantonen 8.6.2011 Tyynytilastot ja pari sananlaskua

Torkkutyynyt 6.6. Tuukka Kaila

Kukko kiekuu klo 05 herättäen tyynypartion levittämään pehmennystä arkeen.

“Aikainen lintu madon nappaa” – tämä eläinmaailman lainalaisuuksista muotoiltu sanonta pitää usein paikkansa, mutta torkkutyynyjen ollessa kyseessä puhutaan mielummin kiireettömyydestä ja pysähtymisestä tyynyjen äärelle, haaveilemaan tai uinahtamaan hetkeksi. Kaikki eivät valitettavasti ole malttaneet jättää tyynyä paikoilleen seuraavalle käyttäjälle, vaan ovat hätähousut napaneet tyynyn matkaansa jo etuajassa. Näinollen hakemuksen täyttäneille omaa tyynyä toivoville jää tietysti vähemmän jaettavaa.

Tuottaja seuraa silmä tarkkana tyynytilastojaan ja poimii yösäilöön tuotujen joukosta lintujen tai muiden jokirannan otusten omakseen merkkaamat (Turku365 vs lokit reviiritaistelu käynnissä molemmilla rannoilla) ja pientä fiksausta kaipaavat yksilöt. Ensimmäisen teospäivän jälkeen säilöön palasi 88 tyynyä 96:sta. Tiistaina määrä hupeni jo alle 75:n. Jännittyneenä odotan illan tyynypartion saaliinsetvimistä. Montako torkkutyynyä nähdään huomenna penkeillä ja mitkä keskustan istuimista jäävät ilman väripilkkua?

Muistakaahan ihmiset, että “maltti on valttia” ja täyttäkää tyynyhakemus esimerkiksi 2011 Kulmassa. Sellaisen voi poiketa täyttämään myös toimistollemme.

Terveisin taideklinikan tuottaja Emmi, jonka viikon suosikkieläin on laiskiainen ja jonka mielestä kukot voisivat muuttaa kesäksi ulkomaille kiekumaan ja ottaa lokit matkaseurakseen.