Emmi Kantonen 29.12.2010 Tee-se-muiden-kanssa-toimisto

Emmi19_12 kuva 1

Tila on ihan valtava ja hieno kuin mikä. Tosin se tullaan jakamaan kahden muun toimijan kanssa. Parempi vain, ettei kaiku kumise valkoisista seinistä ja nurkkien takaa. Turku365:n toimisto on Linnankatu 3:n toisessa kerroksessa konsulaattien ja Roccan välimaastossa. Kierreportaita pääsee pihan poikki myös Paniniin ja Roccaan, parasta! Kalorithan tietty kuluu niissä portaissa ravatessa…

Ensimmäinen käynti tulevalla toimistollamme tapahtui pistäytymällä sisään tyhjään huoneistoon  yhden lokakuisen illan pimettyä. Näkymät parven parketilta ja loungen kakluunin tienoilta olivat mykistävän fiinit. Nyt wanha portaikko ja avarat tilat tulee jo ohitettua ihailematta niitä, pää työasioita vilisten. Se on harmi. Asian voi onneksi korjata kutsumalla kavereita kylään (lue: esittelykierrokselle) rauhallisina jaksoina. Sellaista seesteistä hetkeä ei vain varsinaisesti ole vielä tullut: Ensin koottiin huonekaluja ja fiksattiin lampunpaikkaa, sitten jaettiin työpöytiä ja lainattiin naapurista äkkiseltään puuttuvia juttuja. Kiitos Roccan Samuli kalusteista! Nyt kelpaa kahvittaa Taideklinikkaryhmiä.

Tila ei ole vielä läheskään valmis, mutta onkivapaa muistuttava jalkalamppu, Tehdas Teatterilta adoptoitu omenamaalaus (josta Meijulla on ihan oma tulkintansa) ja isoniso liljakimppu antavat suuntaa ja lämpöä sisustukseen. Liljakimppu antaa auliisti myös huumaavaa tuoksua ja se käykin välillä jäähyllä takapihan puolella tuulettumassa. Työn tuntua toimistolle tuovat sadat (myöhemmin takuuvarmasti tuhannet) eriväriset post it -laput, joita on järjestetty eri otsikoiden alle seinälle. Ne kertovat musta rennosta ja joustavasta työilmapiiristä. Tarvittaessa lappu = tapaaminen, työtehtävä, haastattelu… siirretään viikkolukujärjestyksessä toiseen päivään ja rauha ja järjestys säilyvät Turku365 –maailmassa… Jos muistaa vikuilla seinää tarpeeksi tiuhaan.

Myöskin toimistonaapurimme Frame ja Äänimaa ovat alkaneet rantautua tilaan. Ensin sen huomasi yläkertaan ilmaantuneista äänieristematoista, nyttemmin muunmuassa loungen ovelta avautuvasta väliaikaisesta viidakkonäkymästä. Toivottavasti jokunen Äänimaan jättiviherkasveista unohtuisikin alakertaan. Sen alle työpöytänsä parkkeeraavalla saattaisi vaan ajatukset kääntyä jukkapalmun alla istuskellessa rantalomaan. Näin lehtien kadotessa pikkuhiljaa alaviistoon toimiston isojen ikkunoiden takainen maisema ei oikein inspiroi. Siksi onkin hyvä, että työnkuvaan kuuluu melkein päivittäin kaupunkitaide -pätkien katselu videotykin heijastaessa hauskuuksia ja nerokkaita ideoita seinänmitalle. Toimistotilaa tärkeämpää taitaa kuitenkin olla se, mitä seinien sisällä tehdään. Turku365:n kohdalla se tarkoittaa kaupunkitaiteen historian kirjoittamista.

Emmi Kantonen, tuottaja