Karoliina Knuuti 6.5.2011 Sattumanvaraisia kuuloelämyksiä ja muuta Toveri-bongausta

005

Kesä lähestyy! Turku365-työryhmä, kuten monet muutkin kulttuurivuoden kanssa puuhastelevat, on vakuuttunut siitä, että Turku-kesä 2011 tulee sakenemaan turisteista. Siksi täällä Linnankatu 3:ssakin käynnistyi tehokampanja turkulaisten toverioppaiden löytämiseksi.

Otetaanpa kuitenkin hiukan takapakkia ja selvitetään ensin mikä kumma on toveri-opas. Kampanjaan tarttuneet assistentit kävivät huuli pyöreänä läpi hakulomakkeita ja haastattelivat taiteellista tiimiä. Selvisi, että vapun läheisyydestä huolimatta käsite ei punerra.

Tempauksen tavoite on innostaa turkulaisia esittelemään ulkopaikkakuntalaisille heidän kotikaupunkinsa suosikkikohteita jonkin lyhyen, ennalta sovittavan hetken ajan. Ilmoittautujat määrittelevät ideoitansa ja toiveitansa täyttelemällä hakemuksen hauskoja rasteja, rukseja ja avoimia kohtia.

Tuotantoassistentti toverihaussa

Hakemuksesta tehtyjen poimintojen perusteella tämä kohtaaminen voisi olla vaikkapa mahan täyttävä underground-illanvietto taikka kuudetta aistia aktivoiva taideaamupala.

Ensin kuitenkin tulee tavoittaa innostuneet turkulaiset. Tiedotuskampanjan suunnittelun jälkeen hakemuksia toimitettiin eri puolille Turkua. Ensi viikolla kampanja jatkuu ja ensimmäisiä täytettyjä hakemuksia olisi tarkoitus jo käydä keräämässä.

Deadline kesän ja alkusyksyn Turku-oppaiden ilmoittaumiselle on su 29.5, jolloin kuvissa seikkaileva tuotantoassistentti kaivaa esiin monokkelinsa ja aloittaa jännittävän tehtävän turistien ja oppaiden parittajana. Pian nähdään, löytyykö pari vaikkapa nyrjäyttäviä makuelämyksiä toivovalle helsinkiläiselle.

Tämän jälkeen ainakin allekirjoittanut aikoo hankkia kiikarit ja aloittaa uuden kesäisen toveriparibongaus-harrastuksen. Suosittelen!

Toveriterveisiä toivottaa viestintäassistentti, joka itse haaveilee yöllisestä seikkailuretkestä Kakolanmäellä.

Työryhmä etsii Turku-tovereita (klikkaa suuremmaksi)

  • 001 Kaupunginkirjaston toverihaku
  • 006 Miten tämä nyt hoidettaisiin?
  • 015 Tovereita Cafe Artista?
  • 008 Cafe Artista hakemuksen voi täyt...
  • 016.2 Ja tietenkin hakemuksia toimitet...
  • 018 Paikka kulmassa saatiin sovittua...