Anna-Sofia Sysser 22.4.2011 “Ostakaa yksinäisiä banaaneja” ja muita hyvänjulistuksia

IMG_2807.JPG

Toukokuun ensimmäisenä viikkotehtävänä julistetaan hyvää.  Kuusikymmentä Turun yliopiston opettajaopiskelijaa toimii tehtävässämme erityisinä hyvänjulistaja-agentteina, suunnitellen omat tapansa toteuttaa tehtävää. Kävimme virittämässä joukkoja kaupunkitaiteen ja julistusten äärelle Educariumin auditoriossa.

Valmiina julistamaan?

Ei ihan arkipäiväisen luennon muistiinpanot kyseessä

Tuttun tapaan tulevat agentit saivat lämmittelytehtäväksi kasan post-it -lappuja, joille kirjoitettiin presentaatiosta nousseita itseä inspiroivia asioita tai ideoita.

"Ghost biket, neulegraffitit, sissipuutarhat, maailman muuttaminen taiteella.."

Seuraava kirjoitustehtävä eteni jo kohti varsinaista agenttitehtävää, hyvää ja julistuksia. Välineenä yhä post-it -laput ja tehtävänä kirjoittaa jokin asia, oppi tai viisaus, jonka haluaisi maailmalle kertoa viimeisenä mahdollisuutenaan.

Kasapäin hyvää!

Julistuksia pohdittiin vielä pareittain ja jaettiin valitut palat koko ryhmän kanssa. Valmiiden julistusten aiheet vaihtelivat abstraktista  ja yleismaailmallisesta hyvinkin konkreettiseen ja tarkkaan. Julistusten tyyleissä seikkailtiin niin vakavassa kuin koomisessakin ilmaisussa.

Muutama poiminta agenttien sadosta:

Oikeasti aina on aikaa.

Kuka olet, minne menet?

Yritä, älä lannistu.

Elätkö oikeasti?

Auta.

Sinä olet arvokas, ainutlaatuinen ja rakas.

Ostakaa yksinäisiä banaaneja.

Älä stressaa.

Huoli pois, jonakin päivänä sinusta tulee vielä sinä.

Lopuksi Taideklinikan tiimi keräsi julistuslaput talteen ja rakensi niistä Hyvänjulistus-installation Educariumin ikkunagalleriaan. Ohikulkijoilta bongattiin ainakin yllättyneitä ilmeitä sekä kasvoille nousseita hymyjä!

Julistussommitelma saavuttaa matomaisen muotonsa

Julistusgalleria lähes valmis!

Paljon lisää hyvää luvassa toukokuussa – pysy kuulolla ja muutkin aistit avoinna!