Liisa-Mari Ojala 18.8.2011 Neulottu näköala hämmästyttää ohikulkijoita

IMG_6418

Taideklinikkalaisen Minna Vainion neulegraffiti on nyt ollut paikallaan Vartiovuoren näköalapaikan kaiteeseen kiinnitettynä melkein kuukauden. Turku365 kävi paikan päällä jututtamassa ohikulkijoita.

Tom kertoi matkailleensa kesän Ruotsissa ja viipyvänsä nyt muutaman viikon Turussa ennen matkan jatkumista kohti itää. Tomin mielestä kauniin kaupungin pääväri olisi tiilenpunainen.

Lontoon eteläpuolelta kotoisin oleva Tom vietti näköalapaikalla kesäpäivää kirjan kanssa. Tom oli yllättynyt huomatessaan, kuinka pitkä neule oli. “Tekijä on innostunut sukankudonnasta oikein urakalla”, hän vitsaili. Tomin silmiin osuivat ensimmäisenä graffitin iloisen oranssit raidat, jotka piristävät harmaata taustaa.

Liisan mielestä kaunis kaupunki on vihreän vehreä.

Liisa oli lukenut Neulotusta näköalasta Turun Sanomista ja kiivennyt mäelle varta vasten teosta katsomaan. Liisa oli vaikuttunut teoksen tekijän vaivannäöstä ja hämmästyi huomatessaan, että neule todella oli yksi yhtenäinen pötkö, eikä paloista koottu. Liisan suosikkikohtia neulotussa näköalassa ovat lämpimän punaiset pilkahdukset sekä Tuomiokirkon ruskeat ja vihreät sävyt.

Hilkan sijasta Manu sai poseerata kameralle. Manu keskittyi kuitenkin nuuskimaan graffitia. Hilkan mielestä kaunis kaupunki on keltainen, beige ja ruskea.

Hilkka kulkee afgaaninvinttikoiransa Manun kanssa Neulotun näköalan ohi päivittäin. Hilkka on yrittänyt löytää maisemasta neuleen eriväristen raitojen esikuvat, muttei ole vielä täysin onnistunut siinä. “On mukavaa, kun taidetta on sijoitettu sinne, missä kaupunkilaiset muutenkin liikkuvat eikä taiteen luokse tarvitse erikseen mennä”, Hilkka kehuu.

Neulottu näköala -teos on nähtävissä Vartiovuorella vielä ainakin runsaan viikon, sään salliessa teosta pidetään paikallaan kauemminkin.