Meiju Lampinen 30.11.2011 Makeasti oravainen makaa makuuhytissänsä..

IMG_6727

Sunnuntaina 16. lokakuuta nousi Turusta lähteneeseen yöjunaan kolme tavallisten turkulaisten tuutulaulukuoroa. Osalla kuorolaisista oli jo takana yksi junakeikka – osalle kyseessä oli ensiesiintyminen liikkuvassa makuuvaunussa!

Miltä ainutlaatuisella keikalla näytti ja kuulosti? Ja mitä kaikkea ennen keikkaa tapahtuikaan? Se selviää tästä ennen näkemättömästä kuvaa, ääntä ja videoklippejä yhdistelevästä tuutulaulujen assistentin kokoamasta blogista.

Kevään ensimmäiset harjoitukset

Keväällä kootut pienryhmät jatkoivat syksyn kuluessa treenaamista kuoronjohtaja Aliinan kanssa. Välillä treeneissä vieraili tuuraajana Essi, jonka kuoroharjoitukset alkoivat myös tuttuun tapaan äänen- ja kehonlämmittelyllä.

Missä laulajat?

Täällähän me!

Kun nuotit laskettiin käsistä, oli aika simuloida junanvaunuja toimistopöytien välissä.

'Tänään junassa kulkee tavallisten turkulaisten tuutulaulukuoroja.'

Simulaatio muistutti mieleen kevään, joilloin kuorolaiset kävivät kokeilemassa kuuluvuutta makuuvaunuissa ihan paikan päällä, Turun rautatieaseman varikolla. Kurkkaa videoklippi kokeilusta täältä! (Huomaa assistentin innostunut ilme lopussa tämän kuultua kuorolaisten ensimmäistä kokeilua. Ajatuskuplana voisi olla “Jännittävää!”.)

Huhtikuussa alkaneeseen prosessiin liittyi syksyllä myös muutoksia – osa kuorolaisista joutui jäämään pois aikataulujen yhteensovittamisen haastavuuden takia ja osa suunnitelluista keikoista jäi pois. Ja välillä voi käydä niin kuin kävi viime keikalla: syysflunssa piinaa laulajia ja ääntä ei meinaa tulla. Mutta ei hätää, toisesta tuutulaulukuorosta saatiin paikalle tuki, ja Uniklubin jäsenmäärä kasvoi sunnuntai-illan ajaksi neljään.

Uniklubin jäsenmäärä kasvoi hetkellisesti kolmesta neljään.

Kun paikkausharjoitukset oli suoritettu, äänet avattu ja Tuutulaulukuoro-tarrat rintaan liimattu, huristettiin Turku365-toimistolta rautatieasemalle ja hypättiin junaan. Tällä kertaa matkassa oli myös Turku2011-säätiön videotoimittaja Reia.

Keskittyminen oli huipussaan ennen junan liikkeellelähtöä.

Sunnuntain junassa tunnelma oli rauhallinen tuutulaulujen kaikuessa hyteissä.

Eräälle kuorolle kommentoitiin päivän pelastuneen heidän kauniin laulunsa ansiosta!

Viimeinen mahdollisuus (ainakin tällä erää) tuudittautua makuuvaunuissa kuorolauluun on tämän viikon perjantaina 2.12. Mikäli matkasi ei silloin suuntaa Turusta kohti Rovaniemeä, voit napata tunnelmasta kiinni kuuntelemalla alla olevan nauhoitteen viime kertaiselta keikalta tai kurkata Reian tekemän videon!

Tuutulaulut yöjunissa 16.10.2011 by Turku365

Monta mediaa yhteen blogiin liimasi Meiju Lampinen, Turku365-tiimin taiteellinen assistentti

Katso tuutulaulujen tunnelmat Turku2011-säätiön toteuttamasta videosta