Liisa-Mari Ojala 13.7.2011 Kuinka pitsikivi hunnutetaan

Ei mikään pikkumurikka

Pallivahan pitsihuntu -teoksen avajaisia vietetään huomenna. Mutta miten valtava siirtolohkare saadaan peitettyä pitsillä?

Pitsejä teokseen on saatu teoksen tekijöiden kaapeista ja kirpputoreilta lahjoituksina. Pitsejä on sommiteltu, ommeltu ja solmittu yhteen Turku365-taideklinikkalaisten talkoovoimin. Pitsipalapelin kokoamiseen on käytetty monen monta työtuntia keväästä asti! Katso tästä kuvia pitsitalkoista.

Koska peitettävä siirtolohkare on ainakin neljän turkulaisen korkuinen, pitsin levittämiseen kiven päälle pyydettiin apua seinäkiipeilijäharrastajilta.

Auttavat seinäkiipeilijät Ossi ja Teo korkeuksissa

Taiteellisen johdon Meijut kauhistelevat kiipeilijöiden hurjapäisyyttä.

Tuotannon kamerasta löytyneistä kuvista päätellen teoksen toteuttamiseen on sisältynyt myös sopivasti hupailua:

Karoliina halusikin hunnuttaa kiven sijasta itsensä!

Meijun pitsihuntu muistuttaa enemmänkin myssyä.

Hunnutetun Anna-Sofian huiskutuksen takaa paljastuu kiipeilijä-Ossi!

Huomenna pääsemme siis nauttimaan pitsitalkoolaisten, kiipeilijöiden ja muiden teokseen osallistuneiden aikaansaannoksesta pitsikiven avajaisissa elävän musiikin kera. Avajaisvieraille on luvassa retkipusseja, jotka sisältävät pientä piknik-evästä. Retkipusseja voi hakea myös Kulma 2011:n infosta ja Turku Touringista. Kannattaa olla nopea, sillä pusseja on rajattu määrä!

Tuotannon kamerasta pitsipelleilykuvia löysi Liisa-Mari, joka haaveilee jo omasta retkipussistaan.

Kommentit
  1. Emmi Kantonen 15.7.2011 klo:13:49

    Teoksen avajaisiin varatut 70 retkipussia menivät kuin kuumille kiville eilen (myös käytännössä, sillä eväät on mukavinta nauttia kivillä istuskellen)!

  2. Meiju Niskala 25.7.2011 klo:15:26

    Tämä tieto yllätti koko tuotannon: ensimmäisen neljän päivän aikana Pallivahalle jätetty vieraskirja oli jo täynnä tervehdyksistä. Keskimäärin päivässä onkin ollut kävijöitä liki kaksisataa. Voi juku teitä, ihania turkulaisia!