Karoliina Knuuti 14.9.2011 Käsi, joka saksia viuhuttaa

teoksen tunnelmat

Hiljaa hyvä tulee, kuuluu kulunut sananlasku.

Samalla logiikalla hissukseen hyvää tuottaa myös renderointi, videon “eksporttauksen” ja Youtube – latauksen jännittävä, rytmikäs ja hetkittäin turhauttava raksutus.

Saavuin Turku365-tiimiin joulukuussa 2010. Laskeuduin kampukselta kiertämättä lähtöruudun kautta suoraan keskelle kulttuurivuotta edeltäviä täystohinoita. Sittemmin hiljennyt ääneni kuului aiemmin paljonkin näillä sivuilla, sillä puuhastelin ensisijaisesti verkkosivujen sisällöntuottajana. Salakavalasti siirryin hiljalleen tiedotuksen ja videodokumentoinnin pariin. Näistä jälkimmäinen imaisi lopulta suurimman osan työajastani. Viimeiset viikot olenkin hiljalleen hautautunut hiirellä liikuteltavien saksien kanssa leikkauspöydän ääreen.

Toisen kuluneen sanalaskun mukaan kaikki loppuu aikanaan. Nyt viimeisen hiljaisen raksutuksen loputtua loppuu puolisen vuotta jatkunut aivoraksutteluni Turku365-tiimissä. Sekin on ollut jännittävää, rytmikästä ja hetkittäin turhauttavaa.

Turku365–työryhmässä on ollut tapana kuvittaa viimeinen blogi räpäyksillä tekijästä itsestään työn touhussa. Sattuneesta syystä kameran takana tönöttävä työntekijä ei tapaa hyppiä kuvattaviensa edessä. Siksipä minullakaan ei ole kertynyt materiaalia omasta ilmeilystäni.

Väittäisin kuitenkin, että pystyn jakamaan tässä jotain kiinnostavampaa kuin mitä on oma suhteellisen tavanomainen nassukkani. Kuvaamissani ja leikkaamissani videoissa näkyy oma kuvakulmani näihin kevään ja kesän aikana todistamiini teoksiin. Sakset ovat heiluneet, ja siksi lopulliset leikkausversiot sisältävät vain murto-osan tarkoin toteutettujen, pitkäkestoisten, vaikuttavien, ilahduttavien, aikaan ja paikkaan sidottujen kaupunkitaideteosten sisällöistä.

Seuraavaksi vien nassukkani sekä sakseni toiselle puolelle maailmaa. Viikon kuluttua voin jo alkaa kertoilla, millaisia kaupunkiin sijoittuvia elämyksiä tarjoaa Santiago de Chile.

Saksia heiluttava käsi kuuluu Karoliina Knuutille, joka valitsi tähän blogiin kolme hyvin erilaista, mutta tekoprosessissa läheiseksi tullutta videota – voit katsoa ne tästä:  1, 2, 3.