Nina Kurki 18.5.2011 En suosittele konttorirotille!

Nina ja tikkaat pyörällä

Hakiessani tuotantoassistentin paikkaa kävi jo haastattelussa selville, että työssä tarvitaan hyvin monenlaisia taitoja. Summasin itse, että ainakin roudarin ja tarpeistonhoitajan työstä olisi hyvä olla kokemusta. Mutta tämä on vasta alkua. Nyt kun töitä on tullut tehtyä reilun kuukauden verran, voi listaa jatkaa: On myös hyvä olla kokemusta etsivän työstä, sillä tiedon lisäksi tuotantoassistentti etsii myös tavaroita.

Niille, jotka suunnittelevat suuntautumista tuottajaksi tai tuotantoassistentiksi, suosittelen mahdollisimman laajan ja monipuolisen työkokemuksen hankkimista. Tai voihan sitä ihmisiin tutustua muutenkin – pääasia on, että on kunnon verkosto. Tavaraa kun täytyy saada lainaan halvalla, mieluusti ilmaiseksi, ja se on helpompaa, jos tuntee jonkun, joka kaipaamasi härpäkkeen omistaa. Erityisesti kannattaa haalia tuttava- tahi ystäväpiirinsä ihmisiä, jotka omistavat pakettiauton. Sitä näet tarvitaan tuhka tiheään – ainakin meidän teoksissamme, jossa mitä kummallisempaa tavaraa roudataan ympäriinsä. Vai mitä sanotte siitä, että huomenillalla kuljetan lähipiiristäni lainaamallani pakulla grilliä, kahta kalkkikonetta ja kahtasataa kiloa kalkkia pitkin öistä Turkua?

Mitä tulee tiedon etsintään, niin onhan se internet kiva, muttei korvaa ihmistä. Etsiessäni edullista vanua Torkkutyyny-teokseemme soittelin kierrätyskeskuksiin asian tiimoilta. Selvisi, etteivät kaikki keskukset pura huonekaluja tai heillä ei ole mahdollisuutta vähäisten resurssien takia kerätä sitä meille. Raision kierrätyskeskuksessa minulle kerrottiin, että he kyllä purkavat, mutta vanu on niin likaista, ettei sitä voi käyttää. Olin jo lopettelemassa puhelua, kun kierrätyskeskuksen henkilö vielä jatkoi ja vinkkasi eräästä  yrityksestä josta saa vanua.

Valmis torkkutyynyteos nähdään Aurajoen rannassa ma 6.6. alkaen (säävaraus).

Olin yrittänyt netistä etsiä mitä mielikuvituksellisimmilla hakusanoilla vanua myyviä yrityksiä, mutta yritys ei ollut pompsahtanut esiin. Kaikkea muuta kyllä olin saanut selville; esim. sen, että kaiuttimiakin vuorataan vanulla. Oppia ikä kaikki! Loppujen lopuksi etsintä päättyi hyvin, sillä saimme vanua hyvinkin kulttuuriystävälliseen hintaan. Älä siis aliarvioi ihmisille puhumisen merkitystä!

Erilaisten taitojen ohella työ vaatii myös varsin joustavaa asennetta ja kykyä reagoida tilanteisiin nopeasti. Onneksi omat sukujuureni ovat Karjalassa, joten langat eivät ole turhan pitkät… Mutta summa summarum – en todellakaan suosittele tätä työtä rutiineja rakastaville!