Viikkotehtävä 38 Ryhdy supersankariksi! Vietä viikko tai päivä arjen supersankarina.

sueprheeero

Ryhdy tällä viikolla arjen supersankariksi ja erotu massasta rohkeudella ja hyvillä teoilla!

Mieti mitä asioita voisit tehdä paremman kaupungin tai maailman puolesta. Saada ihmiset kohtaamaan toisiaan? Aiheuttaa positiivistä mieltä? Levittää hyvää ja herätellä samalla sosiaalista omatuntoa myös ympäristössä?

Teot voivat olla pieniä tai suuria, helppoja tai haasteellisia. Tärkeintä on, että ne suoraan tai välillisesti vaikuttavat ihmisten kokemukseen yhteisestä hyvästä.

Voit vaihtaa virastojen loppuun kuluneet mustekynät uusiin, käydä hoitamassa hautausmaan unohdetuimmat haudat kuntoon, siivota naapurin vessan tai leipoa viereiseen toimistoon pullaa. Tai tehdä jotain ihan muuta!

Listaa ensin supersankaripäivän tai viikon teot, kerää siihen tarvittava tarpeisto ja ryhdy hommiin. Halutessasi voit jättää operointipaikkoihin myös viestin tai toimintaasi kuvaavan manifestin kanssakaupunkilaisen luettavksi: Kuluneet kynät toimiviin vaihtoi Arjen supersankari.

Anonyymisti hyviä tekoja tehneitä ihmisiä on ollut aina, mutta varsinaisen hyvien tekojen aallon nostatti Yhdysvalloista startannut Random act of kindness -niminen liike. Myös tieteellisesti on todettu, että 3-5 pientä hyvää tekoa päivässä lisää ihmisen onnellisuutta!

Viikon kummitaiteilijan, Tero Nauhan, ja koululaiskummiryhmän vastaukset julkaistaan näillä sivuilla keskiviikkona. Luvassa mm. tarinoita ja kuvia kynien teroittamisesta, pallohieronnasta sekä maailman lakkaamattomasta hälinästä ja muutoksesta.

Iloista harhailua!

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Lisälinkkivinkit tehtävään:
Tehtävävastaukset 16
Viikon kummitaiteilija

Kuvataiteilija, performanssitaiteilija Tero Nauha

bio_PhotoRikStavale

Tero Nauha (s.1970) on kuvataiteilija ja performanssitaiteilija. Hän tekee väitöskirjatyötä Teatterikorkeakoulussa, Esitystaiteen- ja teorian laitoksella. Tutkimuksen lisäksi hän toimii laaja-alaisesti nykytaiteen kentällä pääosin Suomessa ja muualla Euroopassa. Hän opettaa nykytaiteen teoriaa, historiaa ja performanssitaidetta taidekoulu Maassa ja Teatterikorkeakoulussa. (Valokuva Rik Stavale)

Viikon löytöretkeilyryhmä

Luolavuoren koulun Aj-luokka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luolavuoren koulun Aj-luokan oppilaat ilahduttivat koulun väkeä Arjen supersankareina.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele
Kommentit 1
  1. maia majabacka 26.9.2011 klo:06:30

    No tä on kyllä aikashyvä…….