Viikkotehtävä 38 Ryhdy supersankariksi! Vietä viikko tai päivä arjen supersankarina.

Laura Humppila vastasi 2.10.2011 klo 21:26

1.PÄIVÄ Arjen supersankaruuteni alkoi ihan yksinkertaisesti päätöksellä että “tänään autan apua tarvitsevaa”.

Ajattelin että ehkä tulen auttamaan jotakuta tavaroiden kannossa tai muussa vastaavassa, mutta lopulta osoittautuikin että esimmäinen sankaruus oli auttaa Helsinkiin jumiin jäänyttä tuntematonta pääsemään takaisin kotiinsa järvenpäähän, kun hänen lompakkonsa oli varastettu. Rahallista apua suomeksi sanottuna jopa 5 euroa, jota antaessani törmäsin pariinkin otteeseen siihen miten raha aiheuttaa aina epäilyksiä pyytäjästään. Ensi törmäsin muiden ennakkoluuloisuuteen heidän kiertäessä nopeasti vilkaisten ja päätään kieltävästi heilauttaen hieman virolaisella aksentilla puhuvaa hätääntynyttä miestä. Kun itse tulin kohdalle, päätin että nyt jään kuuntelemaan, mistä on kyse ennen kuin suoraan pahoittelen kiirettäni ja törmäsin saman tien omaan ennakkoluuloisuuteeni. Mies oli hädissään ja hieman sekava ja siinäpä epäröintini ainekset. On helppo sanoa ettei ole rahaa tai aikaa jäädä kuuntelemaan, jos toinen ei ole heti miellyttävä omalle silmälle. Miehen järkytys johtui hänen omien sanojensa mukaan siitä että hän ei koskaan olisi uskonut miten vaikeaa on itse saada apua, vaikka itse tarvittaessa on aina auttanut muita. Ymmärtäähän tuon.

Junalipun verran tarvitsi mies rahaa ja jonkin aikaa keskusteltuamme sen sitten annoinkin, kun kerrankin oli käteistä mukana. Oli miehen motiivi oikeasti kotiin pääsy tai ei niin kyllä hän ainakin varmasti vitosta johonkin tarvitsi ollessaa nii kiitollinen kuin oli. Itse en edelleenkään ole aivan varma uskonko hänen varkaustarinaansa, mutta sillä ei oikeastaan ole väliä. Toivottavasti autoin häntä tarpeeseen ja hän pääsi kotiin, jollei olisi muuten.

2.PÄIVÄ
Supersankari otti kohteekseen opiskeliat. Eikä suinkaan ketkä tahansa massaopiskelijat vaan kirjastossa tenttiinsä tuhertavat TKK:n opiskelijat, joille teekkari huumoria lukuunottamatta arki saattaa kaivata pientä piristystä. Sankari suunnisti siis TKK:lle istui “tenttiin lukuasentoon” ja salaa laittoikin postitlaput töihin. Kirjoitettuaan noin tusina erilaista tenttiin zemppaavaa, onnea toivottavaa, piristävää ja tervehtivää viestiä sankari lähti mustasankaisten silmälasien taakse verhoutuneena kiertämään TKK:n pääkirjaston tiloja tiputellen “lue minut” otsikollisia lappusia erinnäisiin paikkoihin. Tietokoneille, lukunurkkauksiin ja saleihin, kirjahyllyyn ja kopiokoneisiin.. toivottavasti joku ne piilostaan löytää ja piristyy tai vähintäänkin herää ihmettelemään että kuka moista tekee..ompas omituista

3.PÄIVÄ
Sankarin postityhteistyö jatkuu. Sankari osti pussillisen mandariineja tarkoituksenaan antaa mandariini jokaiselle häntä tänään “palvelevalle” ja tarjosi siis myös kauppialle moista. (kauppias ystävineen kieltäytyi tarjouksesta hieman hämmentyneenä ja nauraen eli piristystä mahdollisesti aikaansaantiin joka tapauksessa). Linja-auton kuljettajat 2kpl olivat varsinaisia kohteina. Kumpainenkin sai matkasta kiitokseksi mandariinin sekä postitlapun, jossa kiitos seisoi. Oli jännittävää istua matkan ajan mandariini kourassa ja odottaa perille pääsyä. Toinen matka oli haastava sillä silloin jouduin sujauttamaan mandarinin maksutiskille juuri ennen kuin seuraavat matkustajat astuivat kyytiin. en siis ehtinyt näkemään reaktiota, mutta ainakin ensimmäinen kuljettajista näytti olevan erittäin otettu pikku evään saadessaan.

Bussimatkojen ja arjen tavallisten menojen välissä kävi sankasankarimme kääntymässä kaupunkisuunnittelunäyttelyssä Kampissa “Laiturilla”, jossa nähtävillä oli muun muassa Helsingin kartat sekä tulevaisuutta 2030 että mennyttä 1940 lukua kuvaavina malleina. Sankari alkoi keskustelemaan karttaa itsekseen katselevan rouvan kanssa ja sai kuulla monta hienoa tarinaa siitä kuinka Helsinki on silmissä muuttunut ja laajentunut Merelle päin vuodesta 2060.. Sankari oli todella kiinnostunut kuunteleman tarinaa ja oppi paljon Helsingistä, mitä ei ollut ennen tiennyt. Rouva puolestaan oli silmin nähden iloinen saadessaan jakaa jollekin muistelmiaan juuri siinä hetkessä. Hän myös kehoitti käymään paikalla usemmin sillä kuulemma kartat vaihtuvat silloin tällöin. Vikki merkille laitettu ja taas yhden ihmisen päivää toivottaenkin piristetty! (valitettavasti Laiturilla otetut kuvat eivät taida mahtua tälle sivulle)

Vastauksen valokuvat (klikkaa suuremmaksi)

  • IMG_1924[1] Sankarin sangat
  • IMG_1918[1] Postitlappuläjä
  • IMG_1921[1] eräs sijoituskohteista..:) toivottavasti kaveri huomaa kurkata taakseen ja hymyillä seuraavalle koneen käyttäjälle
  • IMG_1922[1] tällaisia myttyjä
  • IMG_1925[1] urheja näkyvissä...?
  • IMG_1930[1] Mandariini.. kiitoslappukuva ei taida koon takia enää mahtua kiintiöön joten lukekoon tässä " Kiitos kyydistä! Kivaa työpäivää t:Laura :)"
Kommentit
  1. Meiju Niskala 6.10.2011 klo:22:04

    Hieno sikermä sankaruuksia! :)