Anna-Sofia Sysser 26.5.2011 Matkaansaattajat, Pari ideaa Puutorille ja Nyt Turku nukkumaan!

Kiikurit asemissa

Kiikureiden kolmiosainen teos saa ensi-iltansa jo tänä viikonloppuna! Viimeinen harjoitus ennen esitystä oli samalla myös ensimmäinen ulkoharjoitus ja antoi hyvää esimakua tulevasta esityksestä.

Kaupunkitilaan tehtäessä on mukana aina vähintään yksi muuttuva tekijä, nimittäin sää. Kenraaliharjoitus olikin vaarassa peruuntua sateen vuoksi kokonaan, mutta onneksi soitto päivystävälle meteorologi lupasi hyvää – sateen loppumista tasan harjoitusten alkuun. Pientä tihkua lukuun ottamatta pahoilta kuuroilta vältyttiin, ja Kiikurit harjoittelivat urheasti kaikki kolme osiota loppuun saakka.

Kupittaan harjoituksessa asemalaiturilla koettiin jo arkea nyrjäyttäviä tunnelmia: normaali junanodottelu keskeytyi ällistykseen, konduktöörin suu kääntyi hymyyn ja junan sisällä köröttely vaihtui vilkutukseen.

Jäähyväiset à la Kiikurit

Jäähyväiset à la matkustajat

Vielä viimeiset huiskutukset junan perään!

Puutorin osuus vaati jonkin verran uudelleen ajattelua liikkumisen ja laulun kannalta. Tässä ensimmäisessä ulkoharjoituksessa paljastuikin haasteita kuuluvuudessa ja etäisyyksissä, joten Kiikurit ryhmiteltiin lähemmäs toisiaan ja ohjeistettiin kajauttamaan säkeensä lujaa. Puutori on esiintymisareenaksi erityisen laaja ja vaatiikin ison lavan ilmaisua, niin että katsojat ylimmissäkin kerroksissa näkevät ja kuulevat teoksen.

"Mulle kävi kerran täällä niin, että.."

Muuttorunon ohjausta naurun kera

Tarina hiirestä saa Kiikurit nauramaan

Kaikki pelimannit eivät aivan mahtuneet sateenvarjon alle (sateenvarjoa kannattelemassa tuottajamme Emmi)

Taidemuseonmäki on upean juhlava teoksen viimeiselle osiolle, ja Kiikurit ryhmittäytyvät esiintymispaikalle hienosti! Mäellä hiottiin rivit kuntoon  ja tulipa mukaan uusi rekvisiittaelementtikin: tekstikyltit. Jokainen Kiikureista omistaa tuutulaulunsa valitsemalleen asialle tai henkilölle Turussa. Omistuksen kohteista esimakua alla:

"Omistan tämän kappaleen:"

Kaupunkia tuuditetaan uneen Taidemuseonmäellä

Kuten tämän postauksen otsikosta näkyy Kiikureiden teoksen kolme eri osaa saivat harjoitusten tuoksinassa myös lopulliset nimensä. Kupittaan osio on nimeltään Matkaansaattajat, Puutorilla esitetään Pari ideaa Puutorille ja Taidemuseonmäellä koetaan Nyt Turku nukkumaan!. Lauantaina siis mahdollisuus bongata niin laulua, tanssiaskelia, basson pamppailua, pirtanauhoja, kansallispuvun helmoja ja muita yllättäviä elementtejä keskellä arkista ja autiota kaupunkitilaa!

Lauantaille aurinkoista säätä ja Kiikureille ihanaa esiintymistä toivoo taiteellisen tiimin assari Anna-Sofia Sysser, joka mahdollisesti matkustaa juuri siinä junassa, jota Kiikurit hyvästelevät!

Kommentit
  1. Helena Savola 26.5.2011 klo:21:03

    Oli tosi hianoo olla ulkoharjoituksissa. Kylmä oli, mutta oli myös ihanaa nähdä ihmisten uteliaisuus.