Emmi Kantonen 28.7.2011 Kiikurien teospäivän muisteloa

Kiikurit torilla 28.5. Milla-Kariina Oja

Mikä uhmaakaan sadetta, kestää kohmeiset sormet ja sopeutuu suunnitelmanmuutoksiin mukisematta, järjestäytyy uusiin koordinaatteihin pyydettäessä salamana ja jakautuu liki neljäänkymmeneen osaan kuin taikaiskusta? Se on taideklinikan kevään suurin ryhmä, Kiikurit.

Nämä kansanmusiikin harrastajat tulivat klinikalle toiveenaan käyttää taitojaan muuallakin, kuin perinteisillä esiintymislavoilla. Perinteistä ja 40-henkisen aikuisryhmän yhteisistä kiinnostuksen kohteista toki haluttiin pitää kiinni sen verran, että tekemisen tavaksi taideklinikalla valittiin kuorolaulu, kansantanssi ja siihen soveltuvat soittimet. Kotitehtävien, keskustelujen ja hienojen ehdotusten pohjalta ryhmä päätyi teoksessaan useampaankin statementtiin. Teos vei Kiikurit laulamaan jäähyväislaulua uudelle areenalle; Kupittaan juna-aseman lähtölaituille, antoi muistojen ja mielikuvituksen lentää, kun ryhmä harjoitti kaupunkisuunnittelua Puutorilla ja esitteli Kiikureiden taitoja myös Taidemuseonmäellä komean ja tunnelmallisen iltasoiton muodossa.

Kuten jo kenraaliharjoituksessa todettiin, tämä ryhmä ei ole sokerista tehty, eikä teospäivän ajoittainen harmaus hillinyt tekemisen riemua hippustakaan!

Kiikurien teospäivää muisteli tuottaja Emmi, joka edelleen ihailee ryhmän itseohjautuvuutta ja yhteishenkeä