Meiju Lampinen 11.11.2010 Kotitehtävien avulla kohti Kiikureiden teosta

Kiikurit ja post it -laputus

Kansanperinne tupsahti kylään, kun Taideklinikalle marraskuussa marssivat Turun Kiikurit. Kansantanssi- ja kansanmusiikkiryhmien vetäjien kanssa startattiin pohtimalla, miltä Turku tuntuu ja miten kokemukseen voisi vaikuttaa positiivisesti. Post it-lappujen avulla löydettiin seuraavia huomioita:

Post it-laputuksen ideapankki

Seuraavaksi inspiroiduttiin kaupunkitaide-esimerkeistä. Kiikureita tuntui innostavan ainakin Improv Everywheren yllättävä kello-orkesteri (katso video tästä) ja ihmisille hyvän mielen tuottaminen. Kiikureiden aikuisia on osallistumassa keväällä toteutettavaan teokseen aika liuta, mahdollisesti noin seitsemänkymmentä! Konseptin täytyy olla simppeli ja roolit selkeät, koska väkeä on niin paljon. Onko koko iso ryhmä koossa koko ajan vai toimiiko teos hajautettuna eri paikkoihin?

Kotitehtäväksi Kiikurit saivat listaharjoituksen. Toiseen listaan kerätään 20 paikkaa, jotka ovat unohdettuja ja kaipaisivat tsemppausta, ja toiseen listataan 20 paikkaa, joita tulisi ylistää, nostaa hetkeksi jalustalle. Taideklinikka odottaa mielenkiinnolla, millaisia paikkoja Kiikureiden kiikareihin osuu!

Terveisin Meiju Lampinen, taideklinikan assistentti, joka kiikaroi syyskuussa joenrannasta kirjaston edustalta historiallisen sähköjohdon ja toivottaa kaikki tervetulleiksi tälle huomaamattomalle muistomerkille