Meiju Lampinen 9.12.2010 Lasisia ideoita ja muutama ennätys toisella tapaamisella

turku365 182

Hannu Knuutilan saama kotitehtävä on ollut tuottoisa ja Hannu saapuu toiselle tapaamiskerralle mukanaan iso nippu valokopioita kaunistusta kaipaavista paikoista Turun keskustasta. Jokaiselle paikalle on ideoitu teos.

Talojen väliset rumat saumat voitaisiin koristaa ja Kauppatorin keskiöön sijoittaa lasiteos. Teosehdotuksien seassa vilahtaa maailman suurin puukko. Maailman suurin puukko! Paljastuu, että Hannu on rakentanut sekä puukon että maailman suurimman potkukelkan. Guinnessin ennätys -potkukelkkaan voi törmätä loimaalaisella pellolla.

Ennätysmaailmasta palaamme lasin pariin. Lasilinnut, jotka voisivat parvena laskeutua matalakattoisten talojen päälle lepäämään, kiirivät keskustelun kärkeen. Katto voisi muutenkin olla mahdollinen turvallinen teospaikka lasityölle kaupunkitilassa.

Päätämme tutkia, mitkä voisivat olla sopivia kattoja ja milloin teos voitaisiin toteuttaa. Hannu tarkastaa lintutilanteen, kuinka paljon lintuja jo löytyy ja kuinka paljon niitä olisi vielä tarpeen valmistaa.

-Meiju Lampinen, taideklinikan assistentti, joka jää miettimään, kuinka paljon tanner tömisee kun jättiläinen potkukelkkailee