Meiju Lampinen 15.4.2011 Tylsyys on mielikuvituksen puutetta!

IMG_2324

Otsikon mukaiset ilahduttavat havainnot bussilinjoilta 18 ja 32 kumpusivat Allien klinikalle mukanaan tuomista teksteistä. Viime kerralla kotitehtäväksi saatu kirjoitusmatka bussissa herätti hetimmiten keskustelun tulevan teoksen esiintyjyyden laadusta. Kuinka paljon kontaktia voi suljetussa tilassa kuten bussissa ottaa ja miltä se tuntuu?

Visiointia Allien klinikalla

Matkan tuomista kokemuksista puhuttuamme sukelsimme syntyneiden tekstien maailmaan. Jos viime kerralla Taideklinikan väki oli pakahtua ihastuksesta Allien tekemiin havaintoihin, tällä kertaa lämpimien naurunpyrskähdysten pääsyä hymyn välistä ei voinut estää! Kaikissa Allien teksteissä oli sydän mukana.

Teksteihin oli tehty huomioita miehestä, johon on asennettu bussisiru ja sää oli ollut kuin sataman yllä leijuva harmaa hattu. Entä oletko koskaan ajatellut, että tupakka ei aina haise – toisinaan se tuoksuu. Ja että kaupungissa ei juuri näe lintuja, Varissuollakin oli ollut vain yksi varis.

Viivin ajatukset olivat muotoutuneet runoiksi. Tässä muutama maistiainen, kokeile, pysyvätkö suupielesi alhaalla!

Viivin runoilua

Selkeä visio Allien 1.6. olevasta teoksesta

Selkeä visio Allien 1.6. olevasta teoksesta

Tajunnanvirtatekstien ja Viivin runojen pohjalta alkoi Taideklinikan emäntä Meiju viuhua sinisen tussin kanssa. Aiemmin pohdittuja erilaisia mediumeja tekstin käyttämiseen julkisessa tilassa syntyi lukuisia lisää. Hyvät poliisit olivat vauhdissa ja kaikki ideat kirjattiin ylös. Jos jokaisella Allilla olisi oma soolo, millainen se olisi? Yksi alli kelluisi Aurajoessa ja toinen kuiskailisi megafoniin. Tuottaja Emmille kuitenkin kuiskuteltiin, ettei ihan vielä varaa limusiinia, sivuvaunullisia moottoripyöriä tai rakenna lauttaa Aurajoen alle.

Teoksesta on tulossa kollaasimainen, Allien tekstien ympärille kutoutuva tekstuaalinen teos, jonka keinot ovat moninaiset. Kun oli aika käydä varsinaisten tekstien kimppuun, oli kello hurahtanut jo yli yhdeksän. Hyvät poliisit varastivat ajan! Ei hätää, jo ensi viikolla jatketaan ja kirkastetaan sisältöä ja valikoidaan keinoja.

Allien ideoista innostunut Taideklinikan assistentti Meiju Lampinen, joka allekirjoittaa blogin otsikon väitteen