Meiju Lampinen 12.11.2010 Ex tempore-esitys Allien ensimmäisellä klinikalla!

TK1 Allien laputus2

Allien tavaramerkki on vuorovaikutus yleisön kanssa, kun he esiintyvät esimerkiksi vanhainkodeissa ja syntymäpäivillä. Ensimmäinen Taideklinikka startattiin pohtimalla, millaista vuorovaikutusta julkisessa tilassa tapahtuva esiintyminen mahdollistaa. Allit inspiroituivat erilaisista paikoista. Voisiko runoja lausua puiden oksilla istuen tai alikulkukäytävissä kuiskaillen? Kuinka runous ja kaupunkitaide voisivat yhdistyä?

Puolittainen kuva assistentin lumouduttua esityksestä.

Videotykiltä katsotut esimerkit maailmalla toteutetuista kaupunkitaideteoista innostavat Alleja. Miten heidän ominaisilla taidoillaan ja taiteen keinoin voisi toteuttaa ”iloiskun” kaupunkitilaan? Otteita spontaanista iloiskusta demotaan myös Taideklinikalla, kun Allit lataavat ex tempore -runoesityksensä häkeltyneiden tuottajan, assistentin ja emännän eteen. Assistentti ehtii napata vain puolittaisia kuvia jäätyään täysin esityksen lumoon.

Kotitehtävänään Allit saavat kerätä ensi tapaamista varten tekstejä, runoja ja mielenkiintoisia tekijöitä, sekä listata kukin kymmenen julkista paikkaa jossa he haluaisivat iloa herättää. Näiden pohjalta Allien teoksen räätälöinti alkaa seuraavalla kerralla!

Terveiset kirjasi runoilun lumoon jäänyt taideklinikan assistentti Meiju Lampinen