Meiju Lampinen 3.2.2011 ”Onhan meilläkin jotain sanottavaa elämästä!” Allit totesivat

img_0569

Allit tuovat toiselle klinikkakerralle mukanaan miesvahvistuksen. Tässä on se joukko, jolla keskitymme runoon ja proosaan perustuvien esitysten muovaamiseen kaupunkitaiteeksi.

Ihan aluksi Viivi yllättää demolla ”Herkku vai runo?”. Kuulija voi valita kuulla runon, ottaa korista herkun, tai kuunnella runon ja nauttia samalla herkusta. Nautimme tietenkin molemmat: runo lämmittää mieltä ja korista ongittu inkivääri karkoittaa alkavaa talvinuhaa. Demo laittaa klinikkalaisten aivot hyrräämään. Kuinka henkilökohtaiseksi esitys voi julkisessa tilassa tulla ja miten voi tarjota kokijalle vaihtoehtoja kohtaamiseen?

Viime kerralla Allit saivat kotitehtäväkseen listata inspiroivia paikkoja julkisessa tilassa, ja tänään listoilta löytyi seuraavia paikkoja: Pinellan pylväikkö, Luolavuoren kaatopaikka, laivaterminaali, autojonot ja Myllysillan kuve. Joitain lempirunojakin oli otettu mukaan, mutta hmm…

Tunnin pulppuamisen jälkeen Allit havahtuvat: onhan meilläkin jotain sanottavaa elämästä! Aiemmin aina valmiista teksteistä esityksiä työstäneille Alleille taideklinikka on hyvä paikka ottaa esityksen lähtökohdaksi omat tekstit ja omien tekstien tekeminen. Räätälöimme siltä istumalta kotitehtäviksi luovan kirjoituksen harjoituksen, jossa kukin käy kirjoittamassa havaintoja ja assosiaatioita kolmessa julkisessa paikassa 25 minuutin ajan. Idea on siis kirjoittaa koko 25 minuuttia nostamatta kynää paperista. Lisäksi kaikki kokoavat omien lempitekstien (muidenkin kirjoittamien) top vitosen. Ensi kerralla näiden pohjalta jumpataan teosta kasaan circuit training -metodilla, eli tekstit kiertävät ringissä ja jokainen alleviivaa vuorollaan herkulliset kohdat joita yhdistellään myöhemmin kokonaisuudeksi.

Kun virallinen vastaanotto oli jo suljettu, puhe eksyi vielä hyvän levittämiseen ja ilon tuottamiseen: seuraavassa hetkessä lämmin hyvänmielen jumpparinki paikallistettiin myös Turku365-toimistolla – suosittelen!

terveisin Meiju Lampinen, taideklinikan assistentti joka innostuneena odottaa seuraavan kerran tekstijumppaa!