Meiju Lampinen 24.11.2010 Toisella tapaamisella puretaan Saarnin kotitehtäviä

saarni_0-428x379

Saarni nostaa laukustaan vihon, johon on kirjoitettu 25 minuuttia havaintoja bussipysäkillä, Kelassa ja Poliisilaitoksella. Huomioita on lukuisia: pulut ovat odottaneet bussia, liikennevalot nakuttaneet kuin tikka ja poliisiasemalla on huomautettu, että onhan sinulla varmasti jonotusnumero, sillä kanssaodottajat ovat panneet merkille, että joku näyttäisi istuvan jonotuspaikassa muuten vain.

Mikä tarkalleen ottaen ensimmäisellä kerralla esiintullut jonotusjollotus voisi olla? Kirjaamme ranskalaisin viivoin, että siinä on kappaleen omainen rakenne ja puheosuuksia. Päätämme jonotusavun olevan tarjolla puhelimitse, jolloin kuka vaan voi soittaa jollotusnumeroon ja saada akuuttia jonotusapua.

Pohdimme yhdessä jonotusjollotuksen tarkempaa paikkaa ja päätämme valmistaa teossarjan kolmeen paikkaan. Suunnitelma on selvä: Saarni jatkaa kirjoittaen lisää materiaalia uudelleen Kelassa, Poliisiasemalla sekä työkkärissä. Seuraavaan tapaamiseen mennessä tuotanto selvittää paikkojen lupa-asiat, nappaa mukaan tiimiin Saarnin kanssa teosta eteenpäin työstävän musiikin ammattilaisen ja lyö lukkoon teoksen ajankohdan.

Terveisin Meiju Lampinen, taideklinikan assistentti, joka jää miettimään, minne pulut aikoivat bussilla matkustaa