Meiju Lampinen 9.12.2010 Toisella tapaamisella innostuttiin väreistä

TK 2 Minna tuumii

Joulukuussa Minna Vainio palaa takaisin Taideklinikalle ja sitä ennen olemme jo saaneet sähköpostitse kuvia ja ideoita, joita Minnan kotitehtäväreitiltä on pulpunnut. Kuvissa piristystä taiteen keinoin kaipaavat muun muassa Samppalinnan maauimalan kurjat vaneri-ikkunat sekä lukuisat rikkinäiset portaat Vartiovuorenmäellä. Turun keskustaan suuntautuneet reittiretket olivat olleet myös kerrassaan ilahduttavia. Puolet reitistä Minna oli kävellyt ystävänsä kanssa ja toisen puolen tyttärensä.

Portaista olisi kiinnostavaa nostaa esiin, kuinka ihmiset ovat kuluttaneet rappuja ja toisaalta taiteen keinoin näyttää vaaran paikat. Askelmien koloja voisi täyttää upottamalla palapelin paloja tai lasinsirpaleita betonivaluun. Myös maalaamalla voitaisiin nostaa kulumat esiin. Mitkä värit voisivat olla parhaita? Fosforimaalit? Yksi väri vai sommitelma muutamasta väristä? Laveerautuvatko värit ylhäältä alas vai onko koloihin maalattu pieniä yksityiskohtia? Pinkki, liila, turkoosi. Tarvitaan houkuttelevia värejä, jotka ovat perusteltuja ja joilla on oma rytminsä. Rappusidea löytää muotonsa.  Piristävistä väreistä pimeän kauden torjunnassa puhuimmekin jo ensimmäisellä klinikkakerralla.
Suunnitelma etenee kun lumet sulavat ja irvisteleviin rappusiin päästään taas käsiksi.

Terveisin taideklinikan assistentti Meiju Lampinen, joka tulee hyvälle tuulelle irvistelevien rappusten saamasta huomiosta