Meiju Lampinen 22.6.2011 Neulotun näköalan ensimmäiset sentit

IMG_0983

Taideklinikkalaisen Minnan teos on saanut vauhtia kesätuulista, sillä toukokuussa tehdyn Vartiovuoren ulkoilmatapaamisen jälkeen Minna on ehtinyt jo kokeilla neulekonetta ja hankkia lankoja teostaan varten ennen maanantaista tapaamista Turku365-toimistolla.

Minnan teos Neulottu näköala on 65 metriä pitkä neulegraffiti, joka on lainannut värityksensä Tähtitornin takaa avautuvasta keskustan maisemasta. Minnan klinikalle mukanaan tuomat langat ovat juuri sävy sävyyn aiemmin luonnostellun mallipaperin kanssa.

Langat ovat juuri oikeita sävyjä.

Langat ovat juuri oikeita sävyjä.

Etualalla mallikääröjen pussi.

Etualalla mallikääröjen pussi.

Teoksen ensimmäiset metrit paperilla ja ensimmäiset sentit koeneulottuna.

Teoksen ensimmäiset metrit paperilla ja ensimmäiset sentit koeneulottuna pöydällä.

Värikartan, lankojen, mallikappaleen ja neulontakoneen kanssa Minna ryhtyy toteuttamaan ennätysmäisen pitkää neulegraffitia, joka tulee tarjoamaan pehmeän nojan käsille Vartiovuorella heinäkuussa ja kutsuen samalla kaikki kaupunkilaiset arvuuttelemaan, mistä mikäkin väri on päätynyt teokseen!

Prosessinpäivityksen postasi Meiju Lampinen, Taideklinikan assistentti, joka olisi ehtinyt neuloa tämän blogin kirjoittamisen aikana maksimissaan viisi tai kuusi kerrosta sileää neuletta. Kuvista kiitos Tanja Turpeiselle, Turku365:n kesäheilalle.