Meiju Lampinen 5.11.2010 Minna Vainion ensimmäisellä klinikalla laadittiin kartta Turun tutkimiseksi

Minna katselee karttaansa

Jo ennen marraskuista klinikkakäyntiä Minna Vainiolla oli hyrrännyt ideoita kenkien tuunaamisesta pienten teoksien kaupunkitilaan piilottamiseen. Aurassa asuva Minna oli miettinyt myös, voisiko taide lipua pitkin jokea.  Haastateltaessa kuitenkin selvisi, että innostusta ja ideoita löytyy lisää. Minna näkisi mielellään lisää keltaista väriä pimeä kauden aikana ja pohtiikin kuinka pimeää, tylsää kautta voisi torjua.

Keskusteltaessa Turun kauniista kohteista nousee esiin nousee Minnan tekemä havainto: ihmiset tekevät paikan, ohikulkeva liike ja muutos on kiinnostavaa. Näiden ajatusten siivittäminä tuumimme yhdessä mahdollisia teostekniikoita. Maalaaminen, savi materiaalina ja tuunaaminen ovat Minnalle ominaisia välineitä.

Kotitehtäväksi räätälöidään reittitehtävä. Koska Minna asuu Aurassa, Turun keskustan kartalle sijoitettavat avaimet ja niiden rajaama reitti tehdään huolella. Minna kulkee reitin miettien samalla, mitkä paikat herättävät mielenkiintoa ja mikä juuri sillä paikalla voisi olla kiinnostavaa. On hyvin todennäköistä, että seuraavalla kerralla ideoita on hyrrännyt roppakaupalla lisää!

Terveisin Meiju Lampinen, taideklinikan assistentti, jonka lempiväri on keltainen

Kommentit
  1. Guenioupeni 27.5.2011 klo:18:05

    pitaa tarkistaa:)