Viikkotehtävä 12 Adoptoi väliinputoajakohde. Tällä viikolla annetaan huomiota kaupungin pienimmille ja helpommin unohdetuille yksityiskohdille!

punakengät3

Julkinen tila on yhteistä tilaa, ja vaikka sitä huolletaankin jatkuvasti, resurssit riittävät vain harvoin kaikkein pienempien yksityiskohtien kunnostamiseen, hoitamiseen ja nähdyksi tekemiseen. Niinpä suojateiden maaliraidat haalistuvat, virastojen muovikasvit pölyyntyvät ja porttikongit ja koirapuiston roskakorit alkavat haisemaan jo pitkän matkan päähän.

Kiinnitä tällä viikolla huomio julkisen tilan pieniin väliinputoajakohteisiin; toimiston yhteiskeittiön jääkaappiin, rakennuksia valaiseviin likaisiin spottivaloihin tai liiketilojen yhdistymisen vuoksi käytöstä poistuneisiin postiluukkuihin ja yösäilöihin, ja valitse näistä yksi, jonka huollat yksin tai asiaa varten perustetun huoltopartion kanssa kuntoon.

Kiillota huolellisesti metri mustunutta kaidetta, pese ajan saatossa mustuneen rakennuksen julkisivusta kauneimmat yksityiskohdat, kuten enkelit, karikatydit ja pilarit esiin laimealla saippuavedellä. Väritä kulunut suojatie esiin valkoisilla koululiiduilla ja piilota hyvää hajua koirapuiston ja porttikongien läheisyyteen. Halutessasi voit jättää jokaisen kohteen viereen myös viestin huoltotoimista.

Pistä merkille mitä tapahtuu ja minkälaisiin keskusteluihin kanssakaupunkilaisten kanssa mahdollisesti päädyt.

Tällä viikolla Väliinputoajakohteiden huoltopartio operoi ainakin Turussa. Kuvia ja videoita huoltopartion toiminnasta löydät sivuilta keskiviikkona.

Vanupuikoilla ja vanhoilla hammasharjoilla pari piiloon jäänyttä muistomerkkiä huoltava

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Tehtävävastaukset 17
Viikon kummitaiteilija

Kuvataiteilija Sami Lukkarinen.

sami omakuva

Kuvataiteilija Sami Lukkarinen (s. 1976) on tunnettu suomalaisia sosiaalisen median käyttäjiä kuvaavista pikselimaalauksistaan ja tempauksista Helsingin kaupunkitilassa Länsiväylä-taiteilijaryhmän kanssa. Tammikuusta kesäkuun loppuun hän työskentelee iaab-taiteilijaresidenssissä Arlesheimissa, Sveitsissä, jossa teokset on toteutettu. http://www.samilukkarinen.com http://facebook.com/samilukkarinen Samin muotokuva: Olli Karttunen

Viikon koululaisryhmä

Pansion koulun 3.b

Haloo Pernontien kulkijat!

Pansion koulun 3.b adoptoi oman koulunsa parvekkeet julkisen tilan väliinputoajakohteiden huoltoviikolla!

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele
Kommentit 2
  1. Johanna Hörkkö 21.3.2011 klo:11:46

    Loistava tehtävä! Kannustaa mukavalla tavalla ottamaan vastuuta yhteisestä ympäristöstä. Yhteinenhän ei perinteisesti ketään kiinnosta.

  2. Pingback: Huoltopartion kevätkierros | Arjen löytöretkeilijät