Viikkotehtävä 12 Adoptoi väliinputoajakohde. Tällä viikolla annetaan huomiota kaupungin pienimmille ja helpommin unohdetuille yksityiskohdille!

Marianna Vilkman vastasi 22.10.2011 klo 17:58

Oulun keskusaukio on aukio Oulun keskustassa Pakkahuoneenkadun ja Kirkkokadun risteyksessä. Aukio kuuluu osana kävelykatu Rotuaariin. Rotuaarin remontti valmistui tänä syksynä.
Rotuaarin remontin yksi keskeinen tavoite oli saada aukiosta avoin tila, jossa ihmisten oleskelun ja yleisötapahtumien järjestäminen olisi aiempaa helpompaa.
Polkupyörien pysäköinti keskusaukiolle on ollut kiellettyä remontin valmistumisesta saakka. Surullista. Aukio ei ole enää elävä samalla tavalla kuin ennen..
Aukiolle on rakennettu sinänsä ihan hienon näköinen lava, joka on lähes aina tyhjillään. Joskus portailla skeitataan. Siinä se. Lavalle aiotaan pystyttää yksityisen yrityksen ylläpitämä suuri näyttö, jonka ohjelma-ajasta noin puolet käytetään mainoksien näyttämiseen ja puolet kaupunki-informaation ja muiden sisältöjen näyttämiseen.
Kammottavaa. Näinkö keskustaamme ja kaupunkiamme elävöitetään? Ei voi olla totta!

Ylläoleva on eri keskusteluista ja tiedotusvälineistä poimittua. Rotuaarin uusi lava, näyttö ja keskusaukion tulevaisuus puhuttaa, kiinnostaa ja huolestuttaa.

Yksinäisenä nököttävä lava olisi mainio kohtaamispaikka. Koska lava on katettu, sateisenakin päivänä siinä voisi viettää aikaa ja tavata muita kaupunkilaisia. Päätin testata.
Adoptoin Rotuaarin lavan tihkusateisena syyslauantaina noin tunniksi.
Kutsuin tuttuja ja tuntemattomia maistelemaan mehua, syömään leipomiani muffinsseja sekä ihan vain oleskelemaan lavalla. Moni oli vain kävellyt ohi, mutta ei koskaan kiivennyt askelmia ylös lavalle saakka.
Samalla siivosin roskat ja puunasin pikkuisen rakennelmaa edustuskelpoisemmaksi.
Keskustelua syntyi, mutta ihmisiä oli liikkeellä harmillisen vähän. Oliko syy sää vai ovatko kaupunkilaiset hylänneet keskeisen kohtaamispaikkansa?
Väliinputoajakohde pahimmillaan/parhaimmillaan.

Vastauksen valokuvat (klikkaa suuremmaksi)

  • adoptio 002 Adoptioeväiden valmistus on syytä aloittaa jo aamupäivällä.
  • adoptio 004 Vähän hassun näköisiähän näistä tuli, mutta ihan hyvältä nämä maistuivat.
  • image Ubinäyttö otti kuvan adoptioäidistä.
  • adoptio 011 Odottelen ihmisiä.
  • adoptio 014 Ville, Jukkis ja Paavo saapuivat ihmettelemään puuhiani.
  • adoptio 023 Ennen.
  • adoptio 024 Jälkeen.
  • adoptio 021 Rotuaarin lava on oivallinen syyspiknikpaikka.
  • adoptio 032 Vaihdantataloutta: Sulle mehu ja muffinssi, mulle muotokuva <3