Viikkotehtävä 12 Adoptoi väliinputoajakohde. Tällä viikolla annetaan huomiota kaupungin pienimmille ja helpommin unohdetuille yksityiskohdille!

Kummitaiteilija

Kuvataiteilija Sami Lukkarinen adoptoi julkisen tilan väliinputoajakohteen kotikulmiltaan Sveitsistä.

Demokratia/Muratti

Pari viikkoa sitten tyhjälle tontille talomme viereen ilmestyi jälleen rivi vaalimainoksia.

Sveitsissä tuntuu olevan paljon vaaleja, kuntia, kanttoneita ja  kansanäänestyksiä. Demokratia on täällä läsnä. Julkinen tila ja demokratia kulkevat aina käsikädessä, molempia tarvitaan.

Parin kilometrin päässä kotoamme, mäen päällä on keskiaikaisen Schloss Dorneckin rauniot.

Linna on kuulunut  mm. Habsburgien suvulle, rikastuneille tai köyhtyneille eri aatelisille, Solothurnin kaupungille (sijaitsee n. 50km päässä).1790-luvulla Napoleonin ampuivat sitä tykeillä ja se hylättiin. Nyt se on suosittu näköala- ja grillailupaikka. Linnanpihan ovat vallanneet ihmiset, sen muurit ja tornit kuuluvat muratti-köynnökselle.

Teokseni on kuvasarja vaalimainokseen kiipeävästä muratista.

Konfettikatu

Baselissa, Sveitsissä, vietettiin 14.–16. maaliskuuta paikallista karnevaalia, Fasnachtia.

Olin katsomassa suurta paraatia Rein-joen ylittävällä sillalla. Sillan ylitti muutaman tunnin aikana yli sata naamioasuista ryhmää, jotka soittivat perinteistä marssimusiikkia, jakoivat karkkeja lapsille ja ruusuja naisille ja ennen kaikkea heittivät konfetteja katsojien päälle. Paraatin lopuksi lakaisin konfetit ympäriltäni ja tein siitä lyhyen animaation.

Fasnacht kestää Baselissa kolme vuorokautta. Sen aikana kadut ovat täynnä marssivia soittajia ja heitä seuraavia ihmisiä. Karnevaalissa on paljon keskiaikaisia elementtejä, mutta sen todellinen historia ulottuu 1800-luvun loppuun. Tuolloin kaupunkiin muuttaneet saksalaiset ja ranskalaiset siirtolaiset ottivat pienimuotoisen karnevaalin omakseen ja siitä kasvoi tärkeä koko Baselia yhdistävä tapahtuma. Fasnacht. Tonneittain konfetteja kaduilla integroi baselilaiset kulttuuritaustasta riippumatta rakentamaan kauniimpaa kaupunkia.

Muratti valtaa vaalimainoksen -kuvasarja (klikkaa suuremmaksi)

Vastauksen video

Konfettikatu

Kommentit
  1. Meiju Lampinen 25.3.2011 klo:16:43

    Onpa mukavaa kun väliinputoajakohteita adoptoidaan ympäri Eurooppaa!

Viikon Kummitaiteilija

Kuvataiteilija Sami Lukkarinen.

sami omakuva

Kuvataiteilija Sami Lukkarinen (s. 1976) on tunnettu suomalaisia sosiaalisen median käyttäjiä kuvaavista pikselimaalauksistaan ja tempauksista Helsingin kaupunkitilassa Länsiväylä-taiteilijaryhmän kanssa. Tammikuusta kesäkuun loppuun hän työskentelee iaab-taiteilijaresidenssissä Arlesheimissa, Sveitsissä, jossa teokset on toteutettu. http://www.samilukkarinen.com http://facebook.com/samilukkarinen Samin muotokuva: Olli Karttunen