Viikkotehtävä 52 Tee kuluneen vuoden inventaario. Tee kuluneen vuoden inventaario; muistele inspiroivinta taidekokemusta, läksyä jonka opit, uutta ystävää tai haaveita jotka muuttuivat kuluneena vuotena todeksi.

Benny Barnhill vastasi 29.12.2011 klo 11:00

Intensiivisiä inventaarioita

Kulunut vuosi on pitänyt sisällään kulttuuria jos jonkinlaista. Turku365:n tuottajan kokemusvinkkelistä kokonaisvaltaisia hetkiä oli kilolasteittain, tässä muutama aistihavaintoihin ja luonnonoloihin liittyvä…

Hikisin päivä:
Kulunut kesä ei ehkä ollut ennätyskuuma, mutta Kakolan paraatimaton kiinnitystalkoot avajaispäivänä jätti pysyvän jäljen mieleni hikitilastoihin. Iskimme ukkosta enteilevässä hengittämättömässä helteessä mm. satoja vaarnoja maahan, tärisytimme iskuporalla tuntikausia koloja asfalttiin, rullasimme puoli kilo-metriä räsymattoa vielä juhlapuvut päällämme nestehukan ja auringonpistoksen uhalla.

Kylmin päivä:
Jos kesällä oli kuuma, niin helmikuussa Oodi odotukselle teoksen pystytyksessä ei. Varmasti yhtenä talven kylmimpänä päivänä puuhailimme kauppatorilla puhelinkopin kaupunkitaideteokseksi sormet ja varpaat jääpuikkoina.

Märin päivä (ilta):
Taidetta kansalle teos oli vuoden loppuhuipentuma. Kaunis teltta kauppatorilla somine paketteineen oli varsin pittoreski näky. Ennen kuin siihen asti päästiin, oli kuitenkin kahlattu läpi telttavaihtoehto jos toi-nenkin. Sopiva teltta löytyi vihdoin Salosta, johon lähdimme koerakentamaan installaatiota. Esteri avasi hanansa varsin anteliaalla tavalla, eikä messumatto ole usein litissyt yhtä märkänä. Mitä sitä ei taiteen vuoksi tekisikään…

Kovaäänisin päivä:
Kortteligallerian toteutuminen vaati mm. lukuisia kilometrejä kävelyretkiä Turun keskustan toreilla ja…ja turuilla. Avajaistapahtuma kesäkuussa oli näyttävä ja varsinkin äänekäs. Kuljimme korttelista toiseen VPK:n torvisoittokunnan pauhatessa voitonlauluja. Ehkä ei ollut tärykalvojen tähden viisain päätös kulkea rummunlyöjän ja lautasten kupeessa, mutta ainakin marssi kulki rytmissä.

Nopeiten järjestetty kiertuepäivä:
Kuluneen vuoden kaupunkitaideteokset tuotettiin hyvällä aikataululla ja valmistelut aloitettiin ajoissa. Poikkeustilanteita kuitenkin tuli ja oli improvisoitava. Tuutulaulukuoron matkassa suunnitelmat ja tilanteet muuttuivat yllättäen, ja harjoitusesiintymiskiertue oli järjestettävä pikaisesti. Niin pikaisesti, että kun kier-tueen neljälle kuorolle oli määrä alkaa kello 17:00, ei vielä puolen päivään aikaan ollut tietoa keikkapai-koista. Ihminen kuitenkin pystyy mihin vain ja kun klo 16:50 vielä kirjoitin minuutti aikataulun, ei rundille tullut edes paniikin makua. Mainittakoon vielä, että esiintymiset tapahtuivat yksityishenkilöiden kotona ja vanhainkodeissa.

Mm. tällaisia mietteitä nousi mieleen taaksepäin katsoessa. Paljon paljon muutakin sinne mahtui, niistä kerron ehkä joskus myöhemmin.

Vastauksen valokuvat (klikkaa suuremmaksi)