Viikkotehtävä 4 Harhaudu sinne minne nokka näyttää! Eli seuraa tällä viikolla lempiväriäsi tai kulje kohti tuntematonta.

Venla Sandgren vastasi 11.10.2011 klo 21:22

Päätöntä harhailua, päämäärätöntä kulkemista. Kuinka inspiroivaa! Pohdiskelin, mitä kohti haluaisin alkaa harhailla. Päätin antaa kohtalolle vallan ja heitin online-noppaa, koska en omista oikeata: tulos, neljä. Avasin Englanti-Suomi-sanakirjan satunnaiselta sivulta ja laskin sormeni osoittamasta sanasta neljä sanaa alaspäin. Tulos: “rakennustarvike”. Hmm, tämä saattaisi osoittautua hankalaksi. Heitin noppaa uudestaan: tulos, kuusi. Sana: “pakokaasu”. Suoritin saman operaation neljä kertaa, mutta tulokset olivat hieman masentavia tai muuten vain hankalia: “syöpäsairaus”, “yrjö”, “intendentti”, “Hyväntoivonniemi”.

Koska vieraan kielen sanakirjasta ei ollut paljoakaan apua, päätin arpoa asioita suoraan päästäni. Tulokseksi tuli seuraavanlainen sanalista: “punainen”, “pyöreys” (joka aluksi oli “veikeys” mutta muuttuikin äkkiarvaamatta), “eläimet” ja “pelko”. Näin lähdin ulos seuraamaan punaista. Huomasin pian, että sitä oli kaikkialla: reippailijoiden saappaissa, juoksijoiden tuulipuvuissa, lasten pyörissä, autojen takavaloissa ja niin edelleen. Jos olisin seurannut jokaista puna-asuista lenkkeilijää jonka näin, olisin saanut säntäillä suin päin sinne tänne ja pyöräillä lopulta Pikkuhuopalahden lahden ympäri kymmeniä kertoja. Tyydyin siis vain huomioimaan kyseiset lenkkimiehet ja -naiset katseellani, valokuvaamaan heitä salaa ja kulkemaan kohti vähemmän liikkuvaisia kohteita, kuten punaisena helottavia pihlajoita, McDonald’sin kylttiä ja liikennevaloja.

Ennen kuin huomasinkaan, päivä oli muuttunut illaksi ja punaiset asiat vieneet minua perässään niin kauan, että sormeni olivat kaikesta valikuvauksesta kohmeessa. Pyöreät ja pelottavat asiat sekä eläimet saivat jäädä odottamaan seuraavaa harhailua.

Vastauksen valokuvat (klikkaa suuremmaksi)

 • IMG_0520 Kotini takana olevaa pyörätietä pitkin kulki poika, joka potkiskeli edellään Punaista pillimehutetraa. Kun hän kyllästyi, menin nappaamaan tetrasta kuvan. Takana kulkuvälineeni, Pyörä.
 • IMG_0521 Huomasin pian Punaista olevan kaikkialla. Annoin kuitenkin tämän perheen olla rauhassa enkä lähtenyt seuraamaan heitä. "Anteeksi, en minä teitä seurannut, vaan tuota pipoa..."
 • IMG_0526 Lahden vierellä Punainen pelastusrengas koetti herättää huomiota värillään. Syksyn ruskavärien joukosta se ei kuitenkaan ponnahtanut esiin kovinkaan varsinaisesti. Reippailijat olivat myös pukeutuneet ruskaan.
 • IMG_0531 McDonald'sin pääkonttorin takana olevat pihlajat hehkuivat väreissä. Punaiset marjatertut saavat varmasti pian ruokailijoita useista linnuista.
 • IMG_0532 Punaiset puistonpenkit olivat märkinä sateesta. En jäänyt istuskelemaan vaan jatkoin eteenpäin...
 • IMG_0545 Huomioväri Punainen hampurilaisravintolan kyltissä koetti ohjata ohikulkijoita vasemmalle. En mennyt.
 • IMG_0550 Punainen henkilö ylitti kadun ja jatkoi kulkuaan pitkin Paciuksenkatua. Koska oli jo myöhä, päätin olla seuraamatta häntä ja käännyin kotia kohti.
 • IMG_0559 Punainen liikennevalo ja auton perävalot kertoivat tarinaa: seis, älä tule lähemmäs!
 • IMG_0562 Pirkka ja Punainen. Punaisella voi myydä usein enemmän kuin Sinisellä.
 • IMG_0564 Kieltoja löytyi paljon; Punaisella on huomiovärinä paljon valtaa.
 • IMG_0567 Maailman tunnetuin mainosbrändi pizzapaikan mainostajana.
 • IMG_0569 Auton tuulilasissa oleva lappu ilmoitti voimassa olevasta pysäköintiluvasta.
 • IMG_0570 Lisäravinnekaupan ikkunasta loistivat nämä Punaiset asiat: lähemmässä tarkastelussa huomasin ne nyrkkeilyhanskoiksi.
 • IMG_0576 Nyrkkeilyhanskojen jälkeen näin maassa Punaisen muovipussin. Se oli sateesta märkä.
 • IMG_0578 Olutpaikka Paciuksen Punaiset valot kutsuivat juomaan. En mennyt. Lähinaapuruston monet muut ihmiset olivat kuitenkin menneet.