Liisa-Mari Ojala 15.8.2011 Normistotutkija-agentit kannustavat pistämään pakan sekaisin!

IMG_6355

Tällä viikolla Arjen löytöretkeilijöiden viikkotehtävän, “Tutki kaupungin normistoja.“, toteuttavat normistotutkija-agentit, kaupunkimaantieteilijät Paulina, Erika ja Riina Turun yliopistosta. He ovat laatineet kaupungin normeista pelikortit, joiden avulla kuka tahansa voi tutkia, rikkoa ja ihmetellä kaupungissa vallitsevia normeja. Lyhyesti pelin idea on sekoittaa julkisia paikkoja ja niihin tunnetusti liittyviä toimintoja toistensa kanssa niin, että pelaaja päätyy vaikkapa torille onkimaan tai Förille julistamaan syysrauhaa. Tulostettavat Pakka sekaisin -pelikortit ja lisätietoa pelistä löydät täältä.

Pakka sekaisin -pelissä ei ole voittajaa tai rajattua peliaikaa, se ei siis ole kilpailu. Tärkeitä teemoja korttien tehtävissä ovat mm. hiljentyminen, odottaminen, oleilu ja kierrättäminen. Pelikortit onkin laadittu leppoistamisen aatteet mielessä ja niiden toivotaan tuottavan käyttäjilleen iloa ja rentoa oloa. Kortit voivat vapauttaa pelaajan arkipäivän kahleista ja rooleista ja auttaa näkemään tutut paikat ja tavat toisin.

Normistotutkija-agentit muuttamassa abstrakteja ajatuksiaan konkreettisemmiksi. Pian tämän jälkeen syntyi idea pelikorteista!

Normistotutkija-agentit suosittelevat Pakka sekaisin -kortteja erityisesti kaveriporukan hauskanpitoon, esimerkiksi polttariviihteeksi. Joidenkin tehtävien toteuttaminen voi vaatia rohkeutta, siksi pelaajan on hyvä varata ajelehtivan ajan lisäksi vallatonta asennetta ja lentävää mielikuvitusta mukaan peliin!