Ma 15.8.2011 Normistotutkija – Agentit

normistotutkija-agentitpääkuva

Saako kirjastossa ottaa halutessaan torkut tai hississä pysytellä useamman kerroksen ajan? Kaupungissa on hiljaisia normistoja, joita ei päivittäin tule ajatelleeksi. Normistotutkija-Agentit eli Erika, Paulina & Riina ovat kolme kaupunkimaantieteilijää Turun yliopistosta.

Tutki Turun normistoja Pakka sekaisin -korttipelin avulla

Turun yliopiston Normistotutkija-agentit ovat ideoineet kaupunkilaisille pelikortit, joiden avulla on mahdollista käyttää Turun kaupunkia toisin ja samalla testata, rikkoa ja rakentaa uudelleen kaupungin normistoja. Pelin aikana voi omakohtaisesti tarkkailla, millainen tekeminen on missäkin paikassa tavallista, sopivaa, paheksuttua tai kiellettyä.

Tulosta, leikkaa ja liimaa tästä itsellesi Pakka sekaisin -kortit (pdf).
Pelaa yksin tai yhdessä, ja anna korttien johdattaa erilaiseen kaupunkiin.

PELIOHJEET
Peliä pelataan kaksipuolisilla pelikorteilla. Tois puol -kortissa on tunnettu paikka Turussa, Täl puol kortti kertoo kyseiseen paikkaan normaalisti liitettävän tekemisen.
Kortit sekoitetaan ja pelipakasta nostetaan kaksi päällimmäistä korttia. Pelaajat käyttävät kaupunkia toisin yhdistämällä toisen kortin tekemisen (Täl puol) toisen kortin paikkaan (Tois puol) eli toteuttamalla toisessa kortissa ilmaistun tekemisen toisen kortin paikassa. Valmiita tehtäviä ja esimerkkejä löytyy Täl puol -korteista. Kukin pelaaja voi myös keksiä omia soveltavia tehtäviä. Pelissä ei ole voittajia.
Varaathan peliin ajelehtivaa aikaa ja vallatonta asennetta (K18: ja kuohuviinipullo)!

LUE LISÄÄ: Tois puol vai täl puol normei? (pdf).

Agentit ovat erilaisia yhteisöjä ja vapaaehtoisia, joiden kanssa toteutetaan vuoden aikana erilaisia kaupunkitaidetekoja arjen löytöretkeilijöiden kalenterin innostamana.