Viikkotehtävä 35 Salli! Mieti millaisien asioiden toteutumista haluaisit arjessa vahvistaa ja suunnittele näiden pohjalta julkiseen tilaan sijoitettavat sallimuskyltit.

syli2

Millainen maailma olisi, jos ihmisiä kannustettaisiin viheltelemään lempielokuvan tunnusmusiikkia kauppajonossa, hymyilemään tuntemattomalle hississä, riehaantumaan hattarapilvestä jokirannassa tai irveistelemään ahneille lokeille keskellä toria?

Me suomalaiset olemme hyviä räätälöimään mitä erikoisimpia kieltokylttejä julkisiin tiloihin, mutta sallimuskyltit uupuvat. Mieti tällä viikolla siis muutamia asioita, joiden toteutumista haluaisit arjessa erityisesti vahvistaa, ja suunnittele niiden pohjalta julkiseen tilaan sijoitetttavat sallimuskyltit.

Voit tehdä kyltit pahvista, järjestellä kirjaimet vanerinpaloista tai laudanpätkistä, heijastaa sallimukset videotykillä sopivan rakennuksen seinään tai piirtää ne liidylla maahan.

Tällä viikolla hiekanmurujen uudelleen asettelemiseen ja kotiin soittamiseen kannustava,

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Tehtävävastaukset 16
Viikon kummitaiteilija

Näyttelijä, teatteri-ilmaisun ohjaaja Edvard Lammervo

Omakuva

Edvard Lammervo on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropoliasta, Helsingistä. Freelancerin monimuotoisissa pesteissä hän toimii enimmäkseen näyttelijänä, sekä toisinaan ohjaajana ja käsikirjoittajana. Koko ajan enemmän kynä vetää myös runojen suuntaan. Edvardin lempiharrastus – ja suurin inspiraation lähde – on harhailla kaupungin vietävänä, ihmetellen sen ihmisiä ja ilmiöitä.

Viikon löytöretkeilyryhmä

Auran yhtenäiskoulun valokuvauksen valinnaisryhmä

SONY DSC

Kahdeksannen luokan valokuvauksen valinnaisryhmän oppilaat pohtivat asioita, joiden haluaisivat olla sallittuja. Valmiit kyltit vietiin Auran keskustaan ja kuvattiin, kun niihin kiinnitettiin huomiota.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele