Viikkotehtävä 35 Salli! Mieti millaisien asioiden toteutumista haluaisit arjessa vahvistaa ja suunnittele näiden pohjalta julkiseen tilaan sijoitettavat sallimuskyltit.

Janna PunkOst vastasi 25.10.2011 klo 18:53

Ilmoittauduin Asunnottomien Yön tukitapahtumaan jakamaan ruokaa ja kahvia. Sonnustauduin asianmukaisesti hihamerkkeihin ja laajalti yleistyneeseen eräs-paikka-lähi-idässä-huiviin.
Ruokakassien kantaminen talkoovoimin sai alkaa. Oli aikamoinen urakka, vaikka kantajia oli useita. Kassit jätettiin paikoilleen ja illan bändin lavaa laitettiin paikoilleen.
Osallistuin mielenosoitukseen, jossa vaadittiin vuokrien alentamista ja asunnonsaantia kaikille. Kannoin plakaattia ja olin vahvasti hengessä mukana.
Ruokajakelussa huomasin leveän hymyn saavan saman reaktion aikaan vastapuolessa. Kiitin ja olehyväsin kaikkia “asiakkaitani” ja sain ystävällisyyttä takaisin.
Varsinaisessa Asunnottomien Yössä vietin koko illan Tokoinrannassa elävän tulen äärellä kitarointia kuunnellen. Keskustelin paljon eri ihmisten kanssa ja pohdimme yhdessä asioita ja niihin ratkaisuja.
Salliminen tapahtui molempiin suuntiin. Sallin itselleni tilaisuuden tehdä yleistä hyvää ja tutustua hieman erilaiseen elämäntapaan kuin omani. Sallin myös sillä hetkellä ympärilläni oleville hetkellisesti ravintoa, ystävällisyyttä ja seuraa. Lahjoitin myös toisen hansikkaani kodittomalle, joka omisti vain yhden.