Viikkotehtävä 51 Uudista joulurauhan julistus! Uudista tällä viikolla joulurauhan julistus.

megafonijulistus

“Neroutta on se, kun uskoo omaan ajatteluunsa ja uskoo, että se mikä on totta yksityisessä sydämessä, on totta kaikkien ihmisten kohdalla.” —Runoilija Ralph Waldo Emerson

Joulurauha on julistettu Turun Suurtorilta 1300-luvulta lähtien. Nykyisen julistuksen muoto on noin parisataa vuotta vanha —ja siksi päivityksen tarpeessa.

Mieti tällä viikolla, millainen sisältö nykyajan joulurauhalle sopisi. Mitä asioita ja toimenpiteitä arjessa tulisi tehdä ja tapahtua, jotta joulurauha todella toteutuisi?

Tee julistus laatimalla 5-10 kohdan konkreettinen toimintaohje. Ohjeet voivat olla monimutkaisia tai yksinkertaisia: avaa ovi tuntemattomalle viisi kertaa päivässä, ajattele itseksesi päivittäin kymmenen minuutin ajan pelkästään hyviä asioita, tee oma osasi talvisen tunnelman luomiseksi jäädyttämällä jäälyhty jalkakäytävän reunaan ja heitä sotakirveet avantoon.

Kun julistus on valmis, kiinnitä se esimerkiksi kaupan ilmoitustaululle, lue se ääneen paikallisradion keskusteluohjelmassa tai pudota se sisään talojen postiluukuista.

Jää odottamaan rauhan tapahtumista.

Tällä viikolla joulurauhaa julistaa myös performanssitaiteilija Aapo Korkeaoja. Julistuksen näet näillä sivuilla hyvissä ajoin ennen Turun Suurtorin tv-lähetystä lauantaina.

Tällä viikolla uskoa siihen, että kaikki hyvä tapahtuu aikanaan, julistava,

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Tehtävävastaukset 13
Viikon kummitaiteilija

Performanssitaiteilija Aapo Korkeaoja

365_kasvot_web

Aapo Korkeaoja on performanssitaiteilija, kansalaisoikeustaistelija, kulttuuripoliitikko, opettaja, tuottaja, maanviljelijä, eli tavallinen kaljuuntuva perheenisä.

Viikon löytöretkeilyryhmä

Herttoniemenrannan ala-asteen koulun 1b ja 2b -luokat

vko 51_julistajat

Herttoniemenrannan ala-asteella mietittiin keinoja viettää rauhallinen joululoma. Kaksi koulun oppilasta (kuvassa) luki julistuksen koulun sisäparvekkeelta koko koululle.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele