Viikkotehtävä 50 Tarkkaile muutosta viikon ajan. Ryhdy tällä viikolla arjen antropologiksi ja tarkkaile yhden arkisen asian tai kohteen muuttumista viikon ajan.

IMG_6108 – Kopio

Joulusiivous lopettaa villakoirien kasvatusoperaation sängyn alla. Lumipyryssä näkyy joka aamu uudenmalliset kengänjäljet. Ison kaupan parkkipaikalla käy tunnista toiseen melkoinen vilske. Arjen löytöretkeilijän on siis hyvä aika tarkkailla mitä erilaisimpia muutostiloja!

Ota kohteeksi kenkähylly, kadunpätkä, keittiön pöytä, useasti toistuva puhelinkeskustelu tai vaikka bussimatka kotiin, kouluun tai töihin, ja kiinnitä tähän kohteeseen huomiota monta kertaa päivän aikana. Kuvaa tai piirrä kenkähyllyn ja keittiönpöydän muuttuvat asetelmat aamulla ja illalla, ja tallenna kerran tunnissa kameralla ikkunasta näkemäsi autojen värisuora. Prässää sängyn alla kasvavan pölykoirakennelin uusimmat tulokkaat päiväkirjan väliin ja kirjoita muistiin useasti toistuvien puhelinkeskusteluiden aloitus- ja lopetuslauseet.

Tämän viikon kummitaiteilija Marja Susi tarkkaili viikon verran eteisen kenkätelinettä ja pihatien kuralätäkköä. Koulukummeina toimineet Raunistulan koulun 8-luokkalaiset valokuvastivat mm. rakennustyömaan, banaanin ja sohvan muutoksia viikon ajan. Kummien vastaukset näet sivuilla keskiviikkona!

Pst! Tämä blogin pääkuva liittyy Pallivahan Pitsihuntu -teokseen, joka ehti muutaman viikon aikana kerätä päälleen lisäpitsejä, pitsihousuja ja rintaliivejä, kaupunkilaisten toimesta!

Tällä viikolla pakkasmittarin astelukemia ja maanpinnan valkoisuusasteita seuraileva

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Tehtävävastaukset 14
Viikon kummitaiteilija

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Marja Susi

marja

Marja Susi on 42-vuotias kaarinalainen teatteri-ilmaisun ohjaaja, neljän lapsen äiti, kahden teini-ikäisen uusioäiti ja psykologian maisteri. Freelancerina hän on työskennellyt mm. taidekasvatuksen ja museoteatterin parissa ja sekä toiminut nukketeatteritaiteilijana. Tällä hetkellä Susi on töissä Turun Taideakatemiassa nukketeatterin lehtorina ja esittävän taiteen koulutuspäällikkönä.

Viikon löytöretkeilyryhmä

Raunistulan koulun Kastun yksikön 8-luokan valokuvauskurssilaiset

Kastun 8lk valokuvauskurssilaiset

Valokuvauskurssilaiset seurasivat valitsemiensa kohteiden muutosta viikon ajan.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele