Viikkotehtävä 46 Anna taidetta! Tällä viikolla kääritään nurkissa pyörivät teokset paperiin ja lahjoitetaan ne tuntemattomalle kanssakaupunkilaiselle!

Kummitaiteilija

Arjen löytöretkeilijöiden viikkotehtävänä niin Meiju Niskalan kalenterikirjassa kuin YLE Turun Radiossakin oli antaa taidetta. Niinpä Valtteri Lipastin miljoonan euron arvoinen taulu Köyhän kotirouvan muotokuva paketoitiin ja jätettiin Turun kävelykadulle. Petra Määttänen löysi paketin matkalla töihin.

Komeaan pakettiin piilotettu taulu jätettiin odottamaan uutta omistajaansa koruliikkeen kulmalle. Mukana oli saatekirje, jossa luki näin:

TERVE JA ONNEKSI OLKOON!

Olet löytänyt Arjen löytöretkeilijöiden taideteoksen. Sen on tehnyt Valtteri Lipasti.

Se on sinun, saat pitää sen.

Teos ja sen antaminen sinulle liittyy Meiju Niskalan kirjoittamaan Arjen löytöretkeilijät – kalenterikirjaan. Kirjassa on tehtävä joka viikolle ja tämän viikon tehtävä oli ”Anna taidetta”.

Olemme tehneet koko vuoden Meijun kirjaan perustuen radio-ohjelmaa YLE Turun Radioon. Tämänkin teoksen vapauttamisesta kaupungille teimme suoraa ohjelmaa, jossa toivoimme myös, että teoksen löytäjä ottaisi yhteyttä.

Toivoisimmekin siis, että voisit lähettää sähköpostia, soittaa meille tai tulla käymään, jotta kuulisimme, mitä mieltä olet Valtterin teoksesta ja miltä taiteen löytäminen tuntui.

Toivottavasti Valtterin teos löytää kauttasi hyvän kodin.

Terveisin,

Kalle Talonen, Meiju Niskala, Valtteri Lipasti

Mihin kotiin teos päätyi? Sen kuulet Turun Radion Arjen Löytöretkeilijöistä YLEn sivuilta.


Vastauksen kuvat (klikkaa suuremmaksi)

  • Miljoonan euron muotokuva kotiäidistä saa päälleen paketin Miljoonan euron muotokuva kotiäi...
  • Teos signeerataan Teos signeerataan
  • Valmiin taidetiputteluun Valmiina taidetiputteluun
  • Teos jätetään tuntemattomalle vastaanottajalle Turun kävelykadulle. Teos jätetään tuntemattomalle va...
Viikon Kummitaiteilija

Taiteilija Valtteri Lipasti

vihreänaamavaltsu

Valtteri Lipasti on monipuolinen taiteilija, joka tekee kuvataidetta, teatteria ja musiikkia. Ja siinä välissä soittaa Magenta Skycodessa koskettimia.