Viikkotehtävä 46 Anna taidetta! Tällä viikolla kääritään nurkissa pyörivät teokset paperiin ja lahjoitetaan ne tuntemattomalle kanssakaupunkilaiselle!

IMG_3385

Löytyykö vintiltäsi pölyyntyneitä sarjakuvakerhon luonnoksia, lukiossa kirjoitettu novellikokoelma tai tauluja ilman katselijoita? Onko nurkkiin jäänyt pyörimään vanhoja demonauhoja, kotivideoille kuvattuja hauskoja sketsejä tai kauan aikaa sitten lahjaksi saatu grafiikan vedos?

Tämän viikon tehtävänä on kaivaa esiin kodista löytyvät ylimääräiset taideteokset ja vapauttaa ne uusiin koteihin. Teokset voivat olla itse tehtyjä, lahjaksi saatuja, arvokkaita tai historiallisia. Pääasia on, että ne ovat tällä hetkellä ylimääräisiä ja voisivat ilahduttaa jotakuta muuta.

Kääri teokset paketteihin ja kirjoita päälle viesti tuntemattomalle vastaanottajalle. Vie paketti tai paketit julkiseen tilaan paikkoihin, joista uskot teosten lyötävän helposti uusiin, hyviin koteihin.

Vuoden lähestyessä loppuaan on tämän tehtävän toteutuksessa mukana poikkeuksellisesti agentteja (Turun Sunnuntaimaalarit), kouluryhmä (Nummenpakan koulun 5c ja 6c -ryhmät), kummitaiteilija (Valtteri Lipasti) sekä liki 80 muuta tunnettua suomalaista taiteilijaa osana lauantaina tapahtuvaa Taidetta Kansalle -teosta. Agenteista, kummikoulusta ja taiteilijakummista pääset lukemaan lisää näiltä sivuilta keskiviikkona. Lauantaina turkulaisilla on mahdollisuus päästä seuraamaan myös Taidetta Kansalle -tapahtumallista teosta Turun Kauppatorille klo 10-18.

Pistetään ajatukset ja hyvä kiertämään!

Tällä viikolla sattumataidetta kierrättävä,

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Tehtävävastaukset 0
Viikon kummitaiteilija

Taiteilija Valtteri Lipasti

vihreänaamavaltsu

Valtteri Lipasti on monipuolinen taiteilija, joka tekee kuvataidetta, teatteria ja musiikkia. Ja siinä välissä soittaa Magenta Skycodessa koskettimia.

Viikon löytöretkeilyryhmä

Nummenpakan koulun 5-6c luokka

ryhmäkuva

Nummenpakan koulun 5-6c luokka taiteili kauniit paketit muiden löydettäviksi.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele