Viikkotehtävä 41 Tee neulegraffiti. Korista kaupunkia neulegraffitilla.

Löytöretkeilyryhmä

Klassikon koulun 8. luokan tekstiilityön valinnaisaineryhmä tarttui Arjen Löytöretkeilijät -haasteeseen heti koulun alkaessa elokuussa. Päätimme käyttää osan valinnaiskurssista neulegraffitien tekoon ja virittäydyimme tunnelmaan katsomalla netistä kuvia neulegraffiteista ja tutustumalla Turku365-nettisivustoon.

Oppilaat saivat lähteä toteuttamaan graffiteja joko yksilötyönä tai yhdessä ideoiden ja valmistaen. Mietimme myös graffitien tarkoitusta ja viestiä ohikulkijoille ja osa oppilaista liitti työhönsä tervehdyksen. Graffitien valmistuksessa kertautuivat virkkaustaidot ja suuren suosion sai opettajan kirja “100 Flowers to knit and crochet“, josta löytyi monenlaisia kukkia ja koristeita neulonta- ja virkkausohjeineen. Ohjeita lukiessa tutuiksi tulivat virkkauksen merkinnät ja myös englanninkieliset termit. Kukista, ampiaisista ja muista koristeista tuli opettajan mielestä niin hienoja, että moneen kertaan piti kysyä, raaskivatko tytöt vielä ripustaa työnsä säiden armoille ulos.

Työt valmistuivat melko nopeasti, mutta sitten alkoivat syksyn sateet ja jouduimme odottamaan oikeaa hetkeä päästä ulos töitä ripustamaan. Graffitien sijoituspaikoiksi valikoituivat paikat, joista oppilaat kulkevat ohitse koulumatkalla tai joihin pieni piristys sopi kuin nenä päähän. Graffitien ripustuspäivänä 13.09. lähdimme tuulisella, mutta kauniilla säällä Eerikinkadun bussipysäkin kautta teatterisillalle ja työt oppilaiden käsistä löysivät kukin paikkansa yksitellen. Ampiaiset lensivät paloportaisiin ja pihavalojen loisteeseen, perhonen teatterisillan kukkaistutukseen, sillankaide sai koristeensa ja pienet sukat olivat löytäneet uuden omistajan jo seuraavana päivänä.

Neulegraffiteilla kaupunki kauniimmaksi (klikkaa suuremmaksi)

 • kuva2 Eerikinkadun pysäkkipysäkin luon...
 • kuva5 Eerikinkadun bussipysäkin luona...
 • kuva7 Ampiainen lentelee paloportaiden...
 • kuva9 Pienet sukat laitetaan odottamaa...
 • kuva11 Pienet sukat odottamassa uutta o...
 • kuva12 Teatterisillan kaide somistuu ta...
 • kuva19 Ryhmätyön tuloksena syntyy kokon...
 • kuva24 Perhonen on löytänyt levähdyspai...
 • kuva27 Kukkainen tervehdys ohikulkijoil...
 • kuva31 Kukkia ja ampiaisia... kesä jatk...
Kommentit
 1. Meiju Lampinen 13.10.2011 klo:16:38

  Oi miten ilahduttava ampiainen! ja miten söpöt sukat! :)

Viikon Löytöretkeilyryhmä

Klassikon koulun 8. luokan tekstiilityön valinnaisaineryhmä

ryhmäkuva

Tekstiilityön valinnaisaineryhmän oppilaat ryhtyivät neulegraffittien tekoon osana valinnaiskurssia heti koulun alkaessa elokuussa. Syyskuun puolesta välistä graffitit ovat ilahduttaneet kaupungilla kulkijoita.