Viikkotehtävä 41 Tee neulegraffiti. Korista kaupunkia neulegraffitilla.

_DSC7578

Löytyykö kaappisi pohjalta ylimääräisiä lankakeriä, langanpätkiä, kantapäistä kuluneita villasukkia tai kesken jääneitä patalappuja? Kerää tällä viikolla jämälangat ja keskeneräiset neuleet yhteen ja ryhdy suunnittelemaan neulegraffiteja, ympäristöön neuloen tai virkaten tehtyjä koristuksia ja kannanottoja.

Kuvittele miltä näyttäisi, jos ruosteiset kaiteet olisi päällystetty pörröneuleella ja bussia voisi odottaa pakkassäässä penkillä, joka olisi pehmustettu vanhoilla patalapuilla. Entä, jos hiekkarannan iso kivenlohjare olisi verhoiltu valkoiseen pitsiliinaan, parkkimittareiden päässä olisi pipo ja kylmän betoniporsaan päällä olisi koristekuvioinen neuletakki?

Neulegrafftin voit tehdä lähes mihin vaan. Voit suunnitella graffitimallin etukäteen tai ideoida ja viimeistellä ne vasta paikan päällä. Halutessasi kiinnitä graffitiin myös tervehdys tuntemattomalle kanssakaupunkilaiselle!

Muistathan tarkistaa aika ajoin, että graffitisi on ehjä ja puhdas, ja mikäli tarpeen, huolla se kuntoon tai kiikuta roskiin.

Tällä viikolla kummiryhmänä on Klassikon 8.luokan tekstiilityöryhmä, jonka neulegraffiteja saatat bongata esimerkiksi Turun Teatterisillalla. Kummina toimii Taidemaalari Minna Vainio, joka teki 60 metriä pitkän neulegraffitin Vartiovuorenmäen kaiteeseen.

Puikkojen kilinästä,

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Viikon kummitaiteilija

Kuvataiteilija Minna Vainio

minna 1

Minulle on ominta värit ja sitä kautta tunnelma. Maalauksien lisäksi olen tehnyt julkisiin tiloihin seinämaalauksia, esim. Auran pääkirjaston satuvintti sekä lasten- ja nuorten osastojen teemamaalaukset sekä huonekalujen tuunaukset teemaaan sopiviksi. Toimin myös kansalaisopistojen lasten taiteen perusopetuksen-, sekä aikuisten- ja kehitysvammaisten taideohjaajana.

Viikon löytöretkeilyryhmä

Klassikon koulun 8. luokan tekstiilityön valinnaisaineryhmä

ryhmäkuva

Tekstiilityön valinnaisaineryhmän oppilaat ryhtyivät neulegraffittien tekoon osana valinnaiskurssia heti koulun alkaessa elokuussa. Syyskuun puolesta välistä graffitit ovat ilahduttaneet kaupungilla kulkijoita.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele