Viikkotehtävä 28 Kirjoita kirje viiden vuoden päähän. Miltä luulet elämäsi näyttävän viiden vuoden kuluttua? Kirjoita itsellesi kirje vuodelle 2016, ja kätke se maahan odottamaan.

kirjeitä2

Maailma muuttuu hurjaa kyytiä. Korput vaihtuvat cd-levyihin, cd-levyt muistitikkuihin ja kannettaviin kovalevyihin. Lehtien lööpit muokkaantuvat, toistuvat ja varioituvat. Vaikka emme enää täysikasvuisena voi piirtää ovenpieleen yhä ylemmäs kohti kattoa kohoavaa pituusviivaa, näkyvät vuosirenkaamme jossain muussa muodossa.

Miltä luulet elämäsi näyttävän viiden vuoden kuluttua? Missä ajattelet asuvasi, mitä uskot tekeväsi, mitä arkielämääsi silloin ehkä kuuluu?

Kirjoita tällä viikolla itsellesi kirje viiden vuoden päähän. Kerro siinä asioista joista olet tällä hetkellä iloinen, asioista jotka askarruttavat mieltäsi ja asioista joista haaveilet. Kirjoita tulevaisuuden suunnitelmistasi ja pidä toiveitasi todellisuutena jo nyt.

Liitä mukaan myös itseäsi liikuttanut artikkeli päivän lehdestä tai äskettäin otettu valokuva.

Sulje kirje vesitiiviiseen muovipussiin tai pieneen metallilaatikkoon ja hautaa se paikkaan, joka on jollain tavalla itsellesi merkityksellinen. Ota paikasta valokuva ja kirjoita kätköpaikan sijainti tarkasti muistiin.

Palaa takaisin viiden vuoden kuluttua ja kaiva kirje esiin. Mitä asioita muistit kirjoittaneesi? Mihin suuntiin elämäsi ja maailma viidessä vuodessa kulki?

Mikäli haluat, toista prosessi. Viiden vuoden asemesta voit valita ajanjaksoksi myös esimerkiksi kolme, seitsemän tai kymmenen vuotta.

Tällä viikolla taiteen yhteiskunnallista asemaa futuurissa tuumaileva,

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Tehtävävastaukset 0
Viikon kummitaiteilija

Media-alan kymmenottelija Tomi Tuominen

Tomi omakuva vk 28

Tomi Tuominen on turkulaisen Nightsatan -syntetisaattoriyhtyeen kosketinsoittaja, Sue-lehden kolumnisti, graafinen suunnittelija ja tiskijukka joka rakastaa 80-luvun alun postapokalyptisiä b-elokuvia sydämensä pohjasta.

Viikon löytöretkeilyryhmä

Koulukatu 12

Arjen löytöretki 2011 006

Koulukadun päivähoitoyksikön lapset kertoivat ja piirsivät tämän hetken tunnelmat säilytettäväksi viiden vuoden päähän.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele