Viikkotehtävä 17 Julista hyvää! Mikäli sinulla olisi viimeinen mahdollisuus kertoa maailmalle yksi merkittävä oivallus, viisaus tai oppi, mikä se olisi? Pistä hyvät ajatukset kiertämään ja levitä ne eri muodoissa kaupunkiin.

julistahyvää1

Ihan alkuun: pistä silmät kiinni ja laske viiteen.  Sen jälkeen mieti hetki sellaisia viisauksia, ajatuksia, oppeja ja oivalluksia, joihin uskot ja joita pidät merkittävinä. Muistele samalla myös henkilöitä, joiden ajatusmaailma, elämäntarina tai elämänpolut ovat tehneet joskus vaikutuksen. Lopuksi vastaa kysymykseen: Mikäli sinulla olisi viimeinen mahdollisuus kertoa maailmalle yksi merkittävä viisaus tai oppi, mikä se olisi?

Tämän viikon tehtävänä on julistaa hyvää ja pistää ajatukset kiertämään eri puolille kaupunkia mahdollisimman moneen eri paikkaan. Kaupunkitaiteen hengessä voit istuttaa lauseen kukkasipuleilla joutomaalle, tekstata ajatuksen sokerilla kahvihuoneen pöydälle tai kirjoittaa viisauden postikortille, jonka sujautat kirjaston kirjan väliin. Kokeile kirjoittaa ajatus myös silkkinauhalla ruosteiseen verkkoaitaan tai ripustaa pyykkinarulle viittomakieltä viittovat sormikkaat. (Muistathan kaupunkitaiteen etiketin: käytä ainoastaan materiaaleja, jotka saat helposti poistettua tai siirreltyä.)

Hyvän julistamisessa on pitkät perinteet, muun muassa kokeellisen filosofian oppikirjoissa on esiintynyt jo pitkään variaatioita seuraavasta tehtävästä: Mene julkiseen tilaan, ja kun näet mielestäsi kauniin henkilön sano tälle “Olet kaunis”. Katso mitä tapahtuu tai jää tapahtumatta. Kuten on tapana, hyvät ajatukset ja ideat putkahtelevat esiin samanaikaisesti myös muualla. Katutaiteen ja You are beautiful -lauseen yhteiseloa voitkin seurata postauksen alla olevasta linkistä.

Tällä viikolla Turussa julistetaan hyvää liki 700 vapaaehtoisen voimin (seuraa uutisia Teoksessa tapahtuu -blogista). Viikon kummitaiteilijana tapaamme myös kirjailija Riku Korhosen.

Ps. Omassa kirjahyllyssäni ylistyspaikat on varattu taiteilija-ajattelija John Cagelle (Kumpi on musiikillisempaa, se että rekka ajaa musiikkikoulun ohi, vai se että rekka ajaa huonekalutehtaan ohi?), ajattelija-tieteilijä Albert Einsteinille (Maailmaan voi suhtautua vain kahdella eri tavalla: joko niin että se on erittäin mielenkiintoinen, tai niin että se ei ole erittäin mielenkiintoinen.) ja Spede Pasaselle (joka oli intohimoinen keksijä, ja jottei keksinnöt olisi lojuneet turhaan varastossa, keksi Spede rakentaa niiden ympärille tv-ohjelmia ja elokuvia. Ja tämän lisäksi: Spedellä oli työstudion alakerrassa polkuautorata, jota käytettiin aina silloin kun ideointi ei edistynyt ja tarvittiin pientä ajatustaukoa. Aika villiä!)

Tällä viikolla katuliidulla, punaisella silkkinauhalla ja magneettikirjaimilla hyvää levittävä,

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Lisälinkkivinkit tehtävään:
Tehtävävastaukset 21
Viikon kummitaiteilija

Kirjailija Riku Korhonen

Riku omakuva

Riku Korhonen on turkulainen kirjailija ja kolumnisti, joka on syntynyt TYKSissä vuonna 1972.

Viikon koululaisryhmä

Moision koulun 6A

Dia01

Moision koulun 6A julisti hyvää erilaisissa esineissä ja ympäristöissä.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele