Viikkotehtävä 9 Käännä arki nurinpäin Kuljetko aina samaa reittiä töistä kotiin tai teetkö aamutoimet joka päivä samoin? Rutiinit luovat turvaa mutta toisto tappaa.

Minna Halonen vastasi 7.3.2011 klo 22:34

Heräsin aamulla ja huomasin ensimmäiseksi katon! Muistin, miten lapsena leikittiin lattialla maaten, että katto on lattia ja lattia katto. Päätin kokeilla päivän kauppareissua “kattoja pitkin”. Siitä syntyi ensimmäinen mh -kuva ja lopuksi kuvasarja. Seuraavana päivänä olin herkistynyt jo nurin aaltopituudelle. Tarkastelin kodin likaisen ikkunan läpi pihamaisemaa ja päätin pestä ikkunan (koiran räkää) mutta rauhoitinkin lian koko viikoksi. Nyt seuraan, miten maisema muuttuu, kun lika lisääntyy. Pesin torstaina keittiön lattian ja käskin lapsia olla astumatta lattialle. Yksi keksikin käydä jääkaapilla jakkaroilla liikkuen (siirtäen). Joten liikuimme aamupalalle jakkaroilla. Koululla päätimme oppilaiden kanssa, että emme maalaa sisällä vaan ulkona ja keväthangille! Valitsimme punaisen karamellivärin ja vesipistoolit maalaukseen. Nyt hangilla näkyy muutakin kuin koirien keltaisia roiskeita. Näin nurinpäin tehtävä vyöryi lopulta jokaiseen arkipäivään. Päätin lopuksi tavoistani poiketen lähettää tykkäysviestin ja irrotin siihen käyttöön sopivan – näppäimen. Eikä siihen tarvinnut edes mesettää, hösöttää eikä pösöttää verkossa. Moni näistä ideoista poikii selvästi jatkoprojekteja arkeen.

Vastauksen valokuvat (klikkaa suuremmaksi)

 • Contact Sheet-1 Kauppamatka
 • Contact Sheet-2 Aja ja kävele katse katossa!
 • Contact Sheet-3 Varo ja ylitä esteitä!
 • Contact Sheet-4 Suksi kotiin katon kautta!
 • ei saa astua maahan Jakkarallakin voi liikkua.
 • kuvittele katto lattiaksi! Maan alla katto lattiana.
 • maalaa ulkona STOP keltaisille hangille!
 • rauhoita lika Rauhoita ikkunalika!
 • älä näppäile viestiä! Tykkää painamatta näppäintä.
Kommentit
 1. Meiju Lampinen 8.3.2011 klo:09:42

  Kävelen tänään ehdottomasti kattojen kautta kauppaan!

 2. Johanna Salmela 15.3.2011 klo:17:48

  Vesipistoolit&karamelliväri – mikä fantastinen innovaatio! Jes!

 3. Anna-Sofia Sysser 12.4.2011 klo:15:29

  hei, ihania, innoittavia juttuja! arjen jatkoprojektien suuntaan kannattaa ehdottomasti jalostaa. raportoi ihmeessä, mitä projekteja vielä keksit!