Viikkotehtävä 4 Harhaudu sinne minne nokka näyttää! Eli seuraa tällä viikolla lempiväriäsi tai kulje kohti tuntematonta.

Laura Humppila vastasi 26.9.2011 klo 08:45

Alati Muuttuvan Sinisen (langan) Mielihaluharhailu.

Mielihaluharhailin kiinnitettyäni huomiota pyörätuoliliikennemerkkiin. Näitä merkkejä itseasiassa aika harvoin tulee itse tarkemmin katsottua. Joillekin ne ovat merkityksellisiä. Laittaa miettimään elämän muuttuvaisuutta, kuinka oma oleminen voi muuttua, ajan tai sattumien myötä nopeasti muuksi kuin mihin on tottunut.

Ajattelin etsiä matkallani pyöriä ja istuvaa ihmistä. Lopulta sinistä kylttiä katsellessa lähtikin idea seurata sinistä, joka alati muuttuu, riippuen missä sen kohtaa. Sininen on myös väri, jota ei luonnosta niin helposti Helsingissä löydy ja halusin rauhoittavan luontokävelyn sijaan harhailla oman lähialueeni kaupunkimaisuuta uudella silmällä tarkkaillen.

Nyt soi päässäni “ja sininen uninen vyö”; vastakohtana kyltin istujaan löysin itseni istumasta sinisessä kiipeilytelineen köydessä. Iloitsin siitä että on mahdollista kiipeillä ja istua keikkuen; tähystämässä seuraavaa sinistä. Keinuminen on ihanaa! Siitä tulee lapsiolo ja se on hyvä olo. Näin sinisen talon ja jälleen saman merkin, josta matkani alkoi.

Matkani kulki merkiltä yllättäen toisten merkkien luo (kun seurasin pyörää ja sinistä huomasin äkkiä seuraavani likennemerkkejä jatkuvasti – kävelijät, pyöräilijät- kaipa se on merkkien merkitys että ne huomataan). Sininen, kutenyöllä punainen on huomion nappaaja.

Löysin sinisiä portaita kuvaavan kyltin ja olisin halunnut laskeutua sen vierellä olevat portaat alas maan alle, mutta ovi oli lukossa. Sen sijaan portaat heijastuivat mielettömällä tavalla myös toiselle puolelle lasia aivan kuin merkki olisi ollut myös oven sisäpuolella.

Päätin etsiä siniset Portaat….Löysin ne sinisen pyörän avulla. SLU merkki jo sinänsä muistuttaa sinisiä portaita.

Harhailin portaat löydettyäni kohti lippuja ja tulin katsoneeksi ylös. Kuinka SININEN TAIVAS onkaan! Pilvissä näin istuvan hahmon. Ehkä saman hahmon kuin kyltissä, mutta nyt ilman pyörätuolia. Kun palasin maahan huomasin olevani ILMALAN TORILLA.

Lippujen luota löysin sinisen köyden pätkän. “Kallio” jolla köysi oli oli ihmisen tekemään tekomaata, jonka joko joku tarkoituksella tai villiintynyt istutus oli koristanut kauniiksi; vihreät ja punaiset köynnökset kulkivat harmaata seinämää graffitimaalausta muistttavasti. Kiva tietää että tältä tylsältä toimistoalueelta löytyy jotain kaunista.

Tiivistäen; Sinisen narun seikkailujen ansiosta jatkui matkani monen mutkan ja haaran ja hauskan löydön kautta Ilmalan taivailta Ilmalan alle.

Päädyttyäni avoimelle portille, josta siniset narut johdattivat minut sisälle pimeään tunneliin, harhailin hieman peloissani ja epäröiden, mutta kuitenkin jännityksestä saman aikaisesti huippu innoissani eteenpäin maan alle kylmään kuiluun (tiesin että, jos joku minua tulisi asiattomana pois häätämään, voisin aina selittää asiani jä lähteä asiallisesti pois). Hengitys höyrysi, mutta seinillä merkit näyttivät minulle että olisi OK jatkaa yhä edelleen eteenpäin. Kamerassa näkyi sininen viiva, kun otin videota.

Tien haarasta päätin kääntymispisteen, sillä löysin nimen olinpaikalleni; olin sähkökuilussa (vaikka yhtäkään sähköön viittaavaa elementtiä en valoja lukuun ottamatta ollut toistaiseksi nähnyt). En ole vastaavassa koskaa ennen ollut. Mietin että joku ihan oikeasti tekee täällä töitä vaikka päivittäinkin – maan alla kuin myyrä.

Mielettömintä seikkailussani oli se että koko ajan ympärilläni kuului ääniä, joita ei pinnalla kuule, tai ei ainakaa samalla tavalla kaikkialla kaikuen.

Tip, tip, hrrrrnnnn, yläpuolelta autojen etäinen Bruuuum, ja aina välillä vain oma kävelyni, hengitykseni ja tasainen veren suhina korvissa.

Oli ihan huippu Pelottavaa että samalla, kun lähdin löytämästäni ihmisen tekemästä ei kovin suuresta, muta silti huimaavasta luolasta pois, kuulin takaani jatkuvasta käytävästä valtavaa kasvavaa melua, kuin joku olisi tulossa käytävästä ja ajaisi minua takaa. Ajatukset pyörähtivät johonkin tarujen monsteriin, joka asustaa maan alla. Katsoin taakseni ja näin valoa pimeydessä. Lopulta näin punaisen työkoneen kääntyvän siihen luolaan, missä äsken olin. Hyvää vauhtia olin jalkoihini äänestä saanut, vaikka sen lähde olikin vain toinen ihminen. Jostain opitusta vieraan pelosta olin myös hiljaa iloinen etten enää ollut luolassa ja kohdannut nyt tätä juuri tullutta ajajaa, vaikaa samalla mietinkin että pitäisikö palata kysymään, mitä hän tekee tässä maan alaisessa maailmassa. Tällä kertaa nenän suunta säilyi ylöspäin.

Löysin seinältä kartan, joka näytti että kyseinen sähkökuilu on osa maan alaista tunnelia (Googlesta löysin että Tilkka–Pasila–Käpylä-yhteiskäyttötunnelia), joka jatkuu Ruskeasuon Ilmalan, Pasilan ja Käpylän ali. Mietin, olisiko minua mahdollisesti tultu jossain vaiheessa hakemaan pois, jos olisin lähtenyt kulkemaan esimerkiksi Pasilaan, pitkin tätä viileää käytävää. No niin mielenkiintoista ja kokemuksellista käyntini olikin ollut, en ehkä silti haluaisi yksin lähteä moiselle matkalle, mutta jännittävää tietää että, siellä jotkut ajelee ilman liikennettä allamme edes takas ja pitää huolta sähkö ja viemäriasioista.

Pois tullessani ikuistin itseni ja “luolan” kaverikuvaan kääntymispeilin avulla ja mietin mitäs nyt. Toisella puolella tietä oli bussipysäkki. Tajusin etten ollut vielä varsinaisesti löytänyt istuvaa ihmistä ja ajattelin että ehkä minun pitääkin istua itse. Pysäkillä hyvästelin narunpätkäni pyörän selkään ja astuin ensimmäiseen tulevaan bussiin ja menin istumaan.

Bussilippuni on Sininen.

Kommentit
 1. Satu Tuomi 27.9.2011 klo:13:20

  Ihana sininen matka kohti sinistäkin sinisempää ikuista sinistä…

 2. Laura Humppila 28.9.2011 klo:17:53

  se oli! harmi on jäänyt kuvat ja viiteo näköjään vielä pois tuosta..:) olis vaa n kannattanut facebookkia käyttää siis kun laittoi.. no mutta onneksi mielikuvitus ehkä täydentää jokaiselle puuttuvat sinisetaukot…ja sähkökuilut ;) ..

 3. Laura Humppila 27.10.2011 klo:13:01

  http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=NOoVk0cZqYE

  Jeas..löysin sen linkin noniin tässä siis puuttuva videomateriaali..