Viikkotehtävä 4 Harhaudu sinne minne nokka näyttää! Eli seuraa tällä viikolla lempiväriäsi tai kulje kohti tuntematonta.

Satu Tuomi vastasi 23.9.2011 klo 19:45

Suurimman harhailun tein näköjään täällä kirjoittaessani vastauksian väärään paikkaan ennen kuin hiffasin…Blondi on blondi ja samahan se, missä sitä harhaileen:)
Mielihaluharhailin ke 20.9 klo n. 19-20.30.
Menin ensin bussilla Tampereen keskustaan, koska siellä ei nykyään tule harhailtua vaan käyn määrätietoisen nopeasti jossain.
Kirjoitan tähän reitiltäni joitain pointteja ja merkityksellisiä juttuja.
- Jäädessäni bussista aloin seurata partaista miestä ja päädyin vieraan, pienen kirppiksen ikkunan taakse. oli pakko mennä sisään, koska ikkunassa oli paita “aurinko paita” minkä tekstinä oli. “to the moon and back”. Kävin huvittuneena ihastelemassa sitä sisällä mutta en ostanut. Siinäpä olisi hyvä statementti.
Tämän jälkeen olin punaisen ristin ikkunan takana lukemassa “ihmisoikeuksien julistusta” ja mietin, jos nämä kaikki asiat oikeasti toteutuisivat meillä olisi hyvinvointia eikä meidän tarvitsisi kampanjoida sen eteen. Tämän jälkeen silmäni kinnittyivät jonkun töhrimään peltiseinään, missä luki: “rasistit on homoja”. Jeah right, sellainen kannanotto:)
Sitten ajauduin kirjaston aulaan ja seurasin hiukan yhtä setää mutten jaksanut kauaa enkä halunnut koskea yhteenkään kirjaan joten poistuin vähin äänin paikalta.
Aloin seuraamaan ihania, punaisi saappaita ja ne johdattivat minut “india mauste/ruoka kauppaan”. Siellä pyörin ihanan intialaisena ja tutkiskelin tarjontaa. Mulla oli pakottava tarve ostaa jotain joten ostin epämääräisen näköisiä herkkuja ja päätin ilahduttaa niillä työkavereita.
Sitten bongasin ihanat mansikkasaappaat joita seurasin ja seurasin edes ja takaisin. Se ilmeisesti unohti et se oli menossa sokoksella ja kääntyi hurjasti, minä myös. hän osti suklaata minä en. Mansikkasaapas katsoi minua oudosti joten tokaisin vaan muina naisina et: “pirteät saappaat” ja jatkoin alas sokoksen herkkuosastolle. Siellä fiilistelin erilaisia, minulle vieraita herkkuja. Sitten huomasin sushia ja ajattelin, että nyt ostan sitä kun kaikki sitä kehuu. Ostin sushia kuin vanhakin sushinsyöjä. Myyjä kysyi, otatko puikot, johon vastasin: “tottakai”. Päätin ilahduttaa vieraalla illallisella miestäni.
Sen jälkeen bongasin kadulla bootsimiehen, joka merkkasi myös minut, puolin ja toisin hetken matkaa seurasimme toisiamme ja hymyilimme toisillemme.
Sitten näin kyltin kodinhengettärestä ja aloin visioimaan itselleni kyseistä hahmoa:)
Sitten kuljin ohi puun, mihin oli nostettu vauvan pehmokirja, missä luki “katso minua”. Minä katoin ja tunsin puun lämmön. Ajattelin myös, että kohta minullakin on tollaiselle tarvetta mutta päätin jättää sen ilahduttamaan muitakin.
Kävelin kotiin eri reittejä metsän uumenissa. Sitten bongasin mainoksen esityksestä; “kaksi varjoa yksi hiljaisuus”. Aion mennä katsomaan.
illan hämyssä söimme mieheni kanssa sushia romanttisesti. Sushi oli pahaa, ei kelvannut kissallekaan mutta tunnelma oli hyvä. Aistit uudistuivat ja tulin hyvälle tuulelle retkelläni.
Todella rentouttavaa kun ei ole menossa mihinkään. Huomasin ympäristössäni paljon asioita, mitä en normaalissa putkikävelyssäni havaitse. Havaitsin tuoksuja, ihmisiä(kohtaamisia), mietin ihmisille tarinoita ja todella tunsin eläväni omaani. Hetkessä yhtä ympäristöni kanssa ja kaikki oli kaunista<3

Vastauksen valokuvat (klikkaa suuremmaksi)

  • IMG_0031 To the moon and back...
  • IMG_0030 Ihmisoikeuksien kautta mietin teemaa hyvinvoinnin lisääminen...Think, Think, Think,,
  • IMG_0035 Ihmisen kannanotto ihmiselle...Vai?
  • IMG_0016 Tällainen oli laitettu puuhun ja pakkohan sitä oli katso.
  • IMG_0034 Elämäni ensimmäisen sushiannoksen löytöretkeilin sokoksen herkusta...kera puikot tietenkin.
Kommentit
  1. Meiju Niskala 6.10.2011 klo:21:58

    Kohti uutta, sushin (pahankin sellaisen kautta), hyvä hyvä!