Viikotehtävä 45 Lamputa kaupunki uuteen valoon! Tuo tällä viikolla valoa pimeään ja tee sissivalaisuisku lähinaapurustoon!

Kummitaiteilija

Autotalliproggis

Kaikki alkoi siitä että lähdin Savoon ostamaan Volvo Duettia.
Ja siitä että eräänä aamuna löysin tuulilasinpyyhkimen alta viestin, jossa kysyttiin tarvitsisinko tallipaikkaa. Tarvitsinhan minä.

Ajattelin sitten valaista rakennuksen ja pistää samalla pienet kekkerit omaan talliini. Teippasin seinään arkkitehti Väinö Vähäkallion vanhat piirustukset ja muutaman kuvan talleista.

Tarjosin vähän viiniä, soitin levyjä ja kutsuin kavereita ja taloyhtiön porukkaa ihmettelemään. Tallissa oli leppoisaa; keskustelu kulki omia ratojaan, esim. onko englannin kielessä vastinetta sanalle vitutus tai myötähäpeä.

Levyjä oli vaan muutama mukana, taidettiin kaikkia soittaa. Hurriganesin Hot Wheels, Niemisen ja Litmasen uusin, Sly & the Family Stone, Reijo Kallio. Paitsi ”Hopeinen Kuu” jäi soittamatta. Sitten oli joku Desert Blues-levy ja Vesku Loiri unohtu kotiin.

Talleista kuultua:

”Kun Fleminginkadun ja Franzeninkadun kulmatonttia 1925 rakennettiin, autot tekivät voimallisesti tuloaan. Niinpä Franzeninkadun puolelle valmistuikin pitkä matala rakennus autotalleiksi, joihin johtivat koristeelliset ovet.  Kysyntä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi suuri, mistä syystä autotalleihin 1930-luvulla sijoittui joukko ns.diverssikauppoja, vanhojen vaatteiden puoteja. Vanhat juutalaispapat istuskelivat myymälöittensä edustalla ja pilkottuja klapeja oli myös kaupan.”

(Kaija Nenonen-Kirsti Toppari: Herrasväen ja työläisten kaupunki; Helsingin vanhoja kortteleita 2, 1983)

Valoa ja eloa autotalliin (klikkaa suuremmaksi)

  • Talli_kuvaennen Talli ennen
  • talli_valotpäällä Talli valot päällä
  • kekkerit Kekkerit
Viikon Kummitaiteilija

Tekstiilisuunnittelija ja osa-aika dj Erja Hirvi

turku_omakuva

Erja Hirvi on suunnitellut painokankaita Marimekolle vuodesta 1995 ja soittelee siinä sivussa levyjä mm. Rytmi-baarissa Helsingissä. Inspiroituminen on luonteessa ja värisilmä päässä. Piirustustaito riippuu siitä miten kytkennät aivoista käteen sattuvat minäkin päivänä toimimaan. Luonnon haasteellinen monimuotoisuus houkuttelee, ja omalla tavallaan Hirvi haluaa luoda pieniä kunnianosoituksia valitsemilleen aiheille. Kankaaseen on hyvä ujuttaa pieni osa sielua, että se loisi hyvää henkeä ja tunnelmaa sinne missä sitä käytetään.