Viikkotehtävä 42 Keksi tutulle asialle rinnakkainen käyttötarkoitus.

Löytöretkeilyryhmä

Raunistulan koulun 9B-luokka keksi uusia käyttötarkoitusideoita arkisille julkisen tilan elementeille. Pienen kaupunkikävelyn jälkeen nuoret istuivat alas teekupposten ääreen ja pohtivat, miten he muuttaisivat kaupungin ilmettä kiehtovammaksi, jos saisivat päättää asioista. Ideoita tuli lukuisia. Listasimme ne ideat, jotka herättivät eniten innostusta ryhmässä.

1. Turun ikioma Walk of Fame

Turku voi olla ylpeä lukuisista kuuluisuuksistaan. Katukivetyksiä voisikin piristää tekemällä keskustan kävelykadulle turkulaisten oman ”tähtien kadun”. Jokainen merkittävä turkulainen voisi saada sinne oman tähtensä. Tässä muutama ehdotus, keitä siellä voisi olla meidän mielestämme:

- Ressu Redford
- Saku ja Mikko Koivu
- Matti ja Teppo Ruohonen
- Hese Hessu
- Michael Monroe
- Mauno Koivisto
- Markku Heikkilä
- Marko Casagrande
- Mato Ville
- Paavo Nurmi
- Eri kaupunginosien legendaariset hahmot

2. Yllättävät patsaat

Patsaat seisovat puistoissa ja kaupungilla usein melko huomaamattomina. Näin ei varmasti olisi, jos vaikkapa Paavo Nurmelle, ja muille merkittäville patsaille, puettaisiin juhlien aikaan erilaisia teemaan liittyviä vaatteita. Saahan kuuluisa Posankkakin joulun alla itselleen tonttulakin. Pieni, mutta uljas leijona, joka seisoo ylväänä kaupungin kirjaston edessä suihkulähteen päällä, voisi murahtaa yllättäen ohikulkijoille. Lisäksi se voisi käännellä silmiään.

3. Puhuva ekoroskis

Tämä ekoroskapönttö kiittää sinua, kun heität roskan roskikseen. Samalla se kertoo lyhyesti, kuinka säästit teollasi maailmaa. Se ei puhu aina, vaan yllättää silloin tällöin ohikulkijan. Se on tehty kaupungilta kerätyistä kierrätysmateriaaleista.

4. Työmaatunnelit ”evoluutioluoliksi”

Keskustan jalankulkijoille rakennetut työmaatunnelit ovat usein melko tylsiä ja rumia. Entä, jos ne muutettaisiin ihmisen evoluutiokehitystä kuvaaviksi taideluolatunneleiksi. Tämän tunnelin alkupäässä kuulet varhaisten aikojen äänimaailmaa. Seiniä koristavat maalaukset alkuihmisistä sekä tämän kädenjäljistä. Mitä pidemmälle tunnelia kävelee, sitä lähemmäs nykyaikaa tunnelin ääni- ja kuvamaailmaa muuttuu. Lopuksi jalankulkija astuu tunnelista pois nykyhetkeen.

Kommentit
  1. Meiju Lampinen 19.10.2011 klo:11:11

    Evoluutiotunneli!! Haluaisin ehdottomasti kulkea sellaisen läpi!

  2. Marja-Leena Kirjonen 23.10.2011 klo:22:03

    Hesassakin on ollut puhuvia roskiksia.

Viikon Löytöretkeilyryhmä

Raunistulan koulun 9B

9aneten 005

Raunistulan koulun 9B-luokka innostui ideoimaan, miten Turussa arkisista julkisen tilan elementeistä saataisiin kiinnostavia.