Viikkotehtävä 41 Tee neulegraffiti. Korista kaupunkia neulegraffitilla.

Kummitaiteilija

Tähän viikkotehtävään päädyin hyvin yllättäen ja pienellä varoajalla.
Tosin neulegraffia olen tehnyt ennenkin, joten ajatus ei ollut vieras. Kuljeskelin ja mietin mihin voisin tuoda pilkahdus väriä.

Värit ja sitä kautta tunnelma ovat minulle tärkeä juttu. Myös villalangan pehmeys ja pörröisyys ovat värin lisäksi tärkeitä elementtejä. Kovan metallin päälle tuotaisiin pehmeää lämpöä. Metalli on usein myös harmaata, joten se kaipaa väriä piristämään ja ehkä myös korostamaan muotoa. Tai sitten ihan vaan tuomaan iloa!

Mahdollisia paikkoja löytyy paljon; postilaatikon varsi, pihakeinujen teline, auton sähkötolppa tai siirrettävät alumiinitikapuut. Monet kunnan huoltomiehistä käyttävät lähes päivittäin tikkaita. näin ollen ne liikkuvat paikasta toiseen, jolloin graffiti olisi liikkuvaa sorttia. Tämä ajatus oli minusta mielenkiintoisin, sillä edelliset graffitini ovat paikallaan pysyvää sorttia.

Väistämättä alan tuntea, että talvi on tulossa ja autolla liikkuvana tiedän monia arkipäivänjuttuja joissa piristys ei olisi pahitteeksi. Talvella lumikinokset täytyy lapioida auton ympäriltä. Varsinkin, jos katuaura on vielä tuonut siihen oman lisänsä, niin lapio, jonka varsi on neulegraffattu, on paljon kutsuvampi kuin pelkkä rautavartinen lapio.

Toinen jota talvella autoilijat tarvitsevat on lumiharja ja jälleen siihen on mukavampi tarttua kun varsi on pehmeä.

Tämän neulegraffitin pitäisi tuoda väriä pimeään vuodenaikaan. Minua on aina kiinnostanut ihmiset, jotka pukeutuvat vastavärein. Siksi valitsin väreiksi punaisen ja vihreän. Ne muistuttavat mieleen myös kesän.

Neulegraffiteilla väriä arkeen (klikkaa suuremmaksi)

  • kummi 001 Piristystä lapion varteen.
  • kummi 002 Talvea odotellessa.
  • kummi 007 Harmautta vastaan.
  • kummi 012 Graffitin värit keinussa.
Kommentit
  1. Meiju Lampinen 13.10.2011 klo:16:40

    Hih jee! herkulliset värit – noihin tarttuu mieluusti vaikka lunta olisi kuinka paljon ja kello kuinka vähän…:)

Viikon Kummitaiteilija

Kuvataiteilija Minna Vainio

minna 1

Minulle on ominta värit ja sitä kautta tunnelma. Maalauksien lisäksi olen tehnyt julkisiin tiloihin seinämaalauksia, esim. Auran pääkirjaston satuvintti sekä lasten- ja nuorten osastojen teemamaalaukset sekä huonekalujen tuunaukset teemaaan sopiviksi. Toimin myös kansalaisopistojen lasten taiteen perusopetuksen-, sekä aikuisten- ja kehitysvammaisten taideohjaajana.